Закони про вибори: Міністерство юстиції чекає від громадськості пропозицій та зауважень

Четвер, 4 липня 2013, 13:20
Мінюст України запропонував для громадського обговорення проект змін щодо вдосконалення виборчого законодавства. Міністерство стверджує, що цей проект вже враховує результати першого громадського обговорення, проведеного навесні цього року, а також висновки Венеціанської комісії та ОБСЄ, схвалені ними 14 червня 2013 року.
Закони про вибори: Міністерство юстиції чекає від громадськості пропозицій та зауважень

Передбачається, що прийняття відповідного Закону дозволить подолати зафіксовані недоліки у проведенні парламентських виборів в Україні 28 жовтня 2012 року та вдосконалити законодавство про вибори народних депутатів України з урахуванням висновків та рекомендацій Місії зі спостереження за виборами народних депутатів України 28 жовтня 2012 року  ОБСЄ/БДІПЛ  та інших місій офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій.

Крім того, проект було розроблено на виконання першочергових заходів щодо інтеграції України до Європейського Союзу на 2013 рік.

Зі  пропонованими змінами щодо вдосконалення виборчого законодавства  можна ознайомитися на сайті Мін‘юсту (рубрика «Обговорюємо законопроекти» ). Для зручності користування зміни подано у вигляді порівняльної таблиці в форматі  Word.

Зауваження та пропозиції до проекту прийматимуться від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань протягом місяця з дня повідомлення про громадське обговорення (-  до 27 липня 2013 року), на адресу: 

Міністерство юстиції (Управління конституційного та адміністративного законодавства Департаменту конституційного, адміністративного та соціального законодавства), вул. Городецького, 13, м. Київ, 01001.

Адреса електронної пошти: [email protected].

Контактна особа:  Тетяна Олексіївна Шаталова, тел.: (044) 279-88-70.

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments