Рада усунула Януковича й призначила позачергові вибори президента на 25 травня

Остап Нетахата  |  Субота, 22 лютого 2014, 17:43
Верховна Рада України прийняла постанову про усунення з посади президента Віктора Януковича. Постанову підтримали 328 народних депутатів.
Рада усунула Януковича й призначила позачергові вибори президента на 25 травня

Окрім усунення з посади президента Віктора Януковича, у постанові зазначено дату позачергових виборів президента. Вони призначені на 25 травня 2014 року. Мотивували таке рішення тим, що президент самоусунувся від своїх обов’язків і перебуває у невідомому місці.

Після відсторонення Януковича, депутати стоячи заспівали гімн України.

Також депутати Верховної Ради призначили уповноваженого з контролю за діяльністю СБУ. Ним став Валентин Наливайченко. Його кандидатуру підтримали 299 депутатів.

З трибуни ради Наливайченко дав перше своє розпорядження. Він оголосив, що всі підрозділи Служби безпеки мають повернутися у місця постійної дислокації.

Уповноваженим з контролю за діяльністю Міноборони призначили генерала Володимира Заману. Він запевнив, що Збройні сили будуть захищати народ і не допустять сепаратистського розколу країни.

Призначений Верховною Радою уповноваженим з контролю за діяльністю МВС  став Арсен Аваков.

Олег Мохніцький призначений уповноваженим ВР з контролю за діяльністю Генеральної прокуратури України. Його кандидатуру прийняли 296-ма голосами.

Нагадаємо, що сьогодні було прийнято відставку Володимира Рибака з посади спікера ВР і вибрано нового голову Верховної Ради. Ним обраний Олександр Турчинов (після того, як свою кандидатуру на посаду відкликав Петро Порошенко).

Після прийняття цих постанов, Олександр Турчинов оголосив перерву до завтра. Наступне засідання Верховної Ради розпочнеться 23 лютого о 10.00. 

Фото: "Правосланий Оглядач"

comments powered by HyperComments