Слідчі Кіровограду "милують" невинних - ви прохайте, а ми вас звільнимо

Світлана Куропій  |  Вівторок, 18 лютого 2014, 19:25
На Кіровоградщині не лишають у спокої активістів Євромайдану.
Слідчі Кіровограду  "милують"  невинних  - ви прохайте,  а ми вас звільнимо

Олександр Ратушняк

До прикладу, вже не вперше Олександр Ратушняк та Віталій Єгоров (активні учасники мітингів) стали гостями місцевого відділку міліції. Чоловікам «приписують» цього разу заклики до штурму Кіровоградської обласної державної адміністрації та відповідний до звинувачення запобіжний засіб – 60 днів під вартою.

Апеляційний суд звільнив затриманих під особисте зобов’язання, та все ж  чоловіки стверджують, що не чинили неправомірних дій і не вважають себе злочинцями. Олександр та Віталій заявили, що домагатимуться припинення кримінального провадження через відсутність складу злочину як такого.

Представники судової влади, зокрема, слідча Катерина Короговська, як повідомляє сам засуджений Олександр Ратушняк, запропонувала обом звинуваченим написати до суду прохання про амністію. Логічно, що якщо хлопці проситимуть подібне клопотання, то де-факто визнають себе винними у висунутих їм звинуваченнях, а якщо  люди стверджують, що не вчиняли жодних злочинів, то чому їх милувати чи казати, щоб вони просили про  амністію. «Відповідно,  будемо всюди проходити особами, які притягалися до кримінальної відповідальності, але не були засуджені через амністію, - тлумачить хлопець.

Та слідча запевнила обох «звинувачених» у тому, що незалежно від рішення  парубків ймовірність помилування судом є досить великою.

Адвокати тлумачать таке рішення як спробу через амністію знайти «винних» та назвати злочинцями тих, хто не вчиняв жодних правопорушень. Під сумнів поставили й дії слідчої Короговської, яка може таким чином сприяти власному ж ухилянню від відповідальності за вчинення неправомірних дій під  час виконання наданих їй службових повноважень.

Адже законом передбачено відшкодування моральних збитків, завданих особі незаконним арештом. А кошти на відшкодування у таких випадках стягуються з конкретної посадової особи, якою може стати слідча Катерина Короговська, якщо хлопців визнають невинними без будь-яких їх прохань.

Фото: Інформаційний портал Кіровоградщини - "Гречка"

 

          
 

comments powered by HyperComments