Полтавські державні службовці намагаються уживатися з опозиціонерами

Світлана Куропій  |  Понеділок, 17 лютого 2014, 23:11
Обласні ради на території України повертаються до звичної роботи, опозиціонери звільняють будівлі на компромісних умовах і намагаються знайти прийнятні для себе домовленості з владою.
Полтавські державні службовці  намагаються уживатися з опозиціонерами

Члени Народної ради на Полтавщині, наприклад, отримали для діяльності аж окрему кімнату. Вони  звільнило приміщення сесійної зали облради, яке зайняли ще 25 січня, та все ж матимуть окрему кімнату для діяльності та прийому громадян, а при потребі зможуть на рівних правах користуватись і більшим сесійним приміщенням. Всі дії членів Народної ради тепер будуть легалізовані.

Кількатижневі прохання керівників Полтавського ОДА були почутими і активісти самі розібрали зведені ними барикади і навіть пообіцяли прибирання приміщень обласної адміністрації.
Помічник народного депутата з Полтавщини Сергія Капліна  Віталій Шинкарьов заявив, що тепер опозиціонери чекатимуть «кроку назустріч», адже вони виконали частину домовленостей.

Частиною поступок та кроків назустріч від представників влади сьогодні стало звільнення затриманих учасників Майдану та закриття кримінальних справ. На Полтавщині очікують виходу на свободу й  земляків Петра Ворони та Романа Чабановського.
Також активісти Полтави, за словами депутата Олега Пругла, вимагатимуть не амністії, а реабілітації затриманих.

Сайт обласної ради в Полтаві оприлюднив наступне повідомлення: «Станом на 16 лютого до приміщення блоку конференц-залів, що перебувають у користуванні Полтавської обласної ради (вул. Жовтнева, 45), забезпечено вільний доступ технічним працівникам та посадовим особам місцевого самоврядування, ці об’єкти функціонують безперешкодно».

А чергова сесія облради Полтавщини відбудеться аж наприкінці березня, де депутати й розглянуть напрацьовані проекти  рішень та  розподіл приміщень (хоча за наступний місяць може відбутися чимало змін в ситуації як загальній, так і регіональній).

Фото: Полтава Сьогодні

 

 

comments powered by HyperComments