У Черкасах проголосили Народну раду

Остап Нетахата  |  Неділя, 26 січня 2014, 18:23
Сьогодні на мітингу в Черкасах близько тисячі мітингувальників проголосували за створення Народної ради. Першочерговою вимогою новоствореного органу стала відставка з посади голови обласної державної адміністрації Сергія Тулуба. Такого ж кроку черкащани очікують і від голови обласної ради Валерія Черняка.
У Черкасах проголосили Народну раду

Для прийняття рішення про відставку очільникові держадміністрації та голові облради мітингувальники дали 24 години. Хоча спочатку голова обласної організації ВО «Батьківщини» Анатолій Бондаренко пропонував на роздуму дати три дні. Та люди, що зібралися на акції, обурилися й вимагають рішення впродовж доби.

«У такий спосіб вдасться запобігти силовим протистоянням та новим жертвам з боку мирного населення, яке відстоює свої конституційні права»,  – сказав Анатолій Бондаренко.

Після проголошення Народної ради мітингувальники відправилися на засідання новоствореного органу самоврядування до Будинку політпросвіти. Згодом, після перемовин з опозицією, перед Народною радою з’явився голова Черкаської обласної ради Валерій Черняк, щоби прозвітувати перед громадою.

Найбільше людей цікавило питання, чи подасть пан Валерій у відставку. Після таких запитань, він ствердно похитав головою і відповів «Так». Проте з огляду на досвід, коли чиновники потім відмовлялися від своїх заяв (зокрема, і випадок у Львові з діями «губернатора» Сала), виникли сумніви, чи серйозна його заява. На що Валерій Черняк відповів ігнором. Залишав засідання Народної ради пан Валерій під вигуки «Ганьба».

Після того, як Черняк залишив Народну раду, вже перед журналістами він уточнив, що саме мав на увазі у відповіді про свою відставку. Він готовий піти у відставку лише у тому випадку, якщо депутати за це проголосують на сесії обласної ради, яка відбудеться 30 січня.

Фото: Прочерк

comments powered by HyperComments