Щойно в Сумах люди "взяли" будинок обласної ради. Міліція не заважала активістам, швидше навпаки

Неділя, 26 січня 2014, 15:17
В Сумах буквально в ці години активісти Євромайдану "окупували" будинок обласної ради та споруджують снігові барикади навколо обласної адміністрації. Сьогодні, після Народного віча, на яке зібралося близько 4 тисяч людей, його учасники почали заходити у будівлю облради.
Щойно в Сумах люди "взяли"  будинок  обласної ради. Міліція не заважала активістам,  швидше  навпаки

Спершу входи до ОДА були заблоковані старими меблями та щитами. Народний депутат Володимир Шульга (фракція "Батьківщина") домовився із працівниками міліції, що до будинку будуть допущені депутати місцевих рад Сумщини. Після того міліція відступила від входу. Перший поверх мирно перейшов під контроль  майданівців.

Близько півсотні працівників міліції зі щитами та у шоломах стоять  на сходах, які ведуть на другий поверх [- станом на 13.00-13.30]. Близько 20 опозиційних депутатів також перебувать у будівлі і планують лишатися там  цілодобово.

Керівництво міліції наказує своїм підлеглим, які виходять з приміщення облради на вулицю, залишати щити, палиці та шоломи у будівлі.

Частина протестувальників вирушила  ходою по місту, скандуючи гасла  «Беркуту - ганьба!»  та  «Міліція з народом – мусора з уродом!». Інша частина людей - учасників віче  очікує  можливості зайти до приміщення обласної влади.

Суми, 26 січня: так виглядає зараз обласна адміністрація в центрі  міста 

Активісти зараз активно зносять мішки зі снігом, який збирають тут же, на площі перед Сумською  ОДА, під усі входи до адміністрації та мерії, щоб не допустити проходу туди депутатів у понеділок, 27 січня.

Фото: Данкор

 

comments powered by HyperComments