В Івано-Франківську створили Народну раду

Наталі Істоміна  |  Субота, 25 січня 2014, 21:33
Депутати Івано-Франківської облради на своєму засіданні вирішили створити Народну раду як міжфракційне об’єднання. Дискусія щодо її складу тривала близько двох годин.
В Івано-Франківську створили Народну раду

Так, спочатку, до її складу ввійдуть опозиційні депутати, а вже згодом її розширять і до Народної ради приєднаються громадські активісти, учасники Майдану.   «В ній повинні бути присутні ті люди, які з першого дня були на Майдані», - справедливо зазначив мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

"Ми сьогодні, створюючи Народну раду в Києві і створюючи Народні ради в місцевих органах самоврядування на місцях, створюємо їх не тільки для задекларування перед українським народом, але й перед світовою спільнотою. Ми хочемо, щоб світова спільнота визнала легітимність зародків нової влади в Україні", - сказав депутат Олександр Сич.

Перше засідання розпочалося одразу після сесії облради.  Депутати облради зняли з обговорення питання про утворення виконавчого апарату обласної ради і визнали доцільним утворення загону національної самооборони як органу народної дружини обласної ради.

Сесія не розглядала питання про недовіру голові ОДА  "регіоналу"  Василю Чуднову, бо облдержадімінстрація "ліквідована, не є легітимним органом".

Нагадаємо, що обласна рада в Івано-Франківську перейшла під контроль людей  24 січня за 19 хвилин. Дуже швидко навколо приміщення „виросли” барикади заввишки до п’яти метрів. Їх спорудлили з дошок, мішків зі снігом та великих автомобільних покришок. Частиною барикад став навіть дорогий Lexus.

Фото: Фirtka.if.ua

comments powered by HyperComments