Лідери опозиції зачитали на барикадах вимоги влади. Натовп заглушив їх вигуками «Ганьба!» (ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 24 січня 2014, 12:46
Лідери опозиції Віталій Кличко та Олег Тягнибок прийшли на барикади на вул.Грушевського одразу після переговорів із Віктором Януковичем. Політики прийшли до протестувальників перед тим, як оголосити перемовин зі сцени Євромайдану. Третього лідера опозиційних сил Арсенія Яценюка серед них не було.
Лідери опозиції зачитали на барикадах вимоги влади. Натовп заглушив їх вигуками «Ганьба!» (ВІДЕО)

За словами опозиціонерів, вони не погоджувалися на жодні умови влади, допоки не проведуть консультації з громадою. Проте люди на барикадах не надто хотіли слухати ці умови та й самих опозиціонерів.

Зокрема, за словами Віталія Кличка, представники влади, які брали участь в переговорах, обіцяли йому, що за три дні будуть відпущені всі затримані учасники акцій протесту. Проте велика частина натовпу навіть не хотіли слухати опозиціонера, вигукуючи «Ганьба!», «Воля або смерть!», «Кличка на барикади!», «Зека на йолку, беркутів в духовку!». Інша частина активістів скандували «Кличко!»

Водночас, як зазначив Олег Тягнибок, опозицією були поставлені такі вимоги до влади як звільнення всіх в’язнів, чкі були затримані за участь в акціях протесту, а також - проведення дострокової сесії парламенту, на якій мають розглядатися питання про незаконно ухвалені скандальні закони 16 січня, політичну відповідальність Уряду Азарова та припинення політичних репресій.

«Вони (представники влади на переговорах, - авт) готові почати відпускати наших людей з тюрем. Таких людей зараз є близько сотні. Вони готові дати гарантії, що вони припинять подальші арешти. Вони сказали, що в їхніх планах протягом наступних кількох днів заарештувати близько 300 людей, а протягом 5 днів – тисячу людей», - повідомив Олег Тягнибок умови, які поставили на переговорах представники влади.

Також, як запевнив свободівець, у випадку досягнення домовленостей, МВС обіцяє відмовитися від застосування вогнепальної зброї проти мітингувальників.

Взамін на ці умови, за словами Тягнибока, протестувальники мають створити буферну зони між ними та міліцією, але лише після того як на сайті Генпрокуратури буде опубліковане звернення Генерального прокурора Пшонки, де він має гарантувати, що він зранку дає звернення в усі суди про зміну запобіжного заходу для заарештованих активістів.

Окрім цього, як зазначив Тягнибок, на сайті МВС має бути заява міністра Віталія Захарченка, де він гарантує, що будуть припинені нічні "сафарі" на людей, коли «Беркут» виловлює та арештовує активістів.

Проте, протестувальники на вул.Грушевського, які вже встигли спорудити дві барикади з автомобільних шин та мішків зі снігом не дуже хотіли слухати про результати перемовин з владою та й самих лідерів опозиції.

«Нема сенсу домовлятися з бандитським режимом. Ці домовленості нічого не варті», - вигукували деякі активісти. «Так ми нічого не доб’ємось! Виходить наші жертви були марні», - казали інші.

Нагадаємо, вчора на прохання Віталія Кличка, протестувальники і силовики встановили  «перемир’я» на період до 20.00 23 січня, яке згодом продовжили до завершення переговорів. Тож активісти припинили атакувати силовиків бруківкою, а палаючі шини погасили пожежники. Тож наразі на вулиці Грушевського спокійно.

Відео:  Валерій Шмаков та Радіо Свобода, Hromadsde TV

comments powered by HyperComments