Вінниця повстала: блокована обласна адміністрація, рух по всій центральній частині міста майже зупинився

Середа, 22 січня 2014, 20:15
У Вінниці близько 3 годин тому кілька тисяч людей перекрили центральну вулицю міста - Соборну. Вони кричать "Зека Геть!". Спочатку близько 17.10 невелика кількість людей почала постійно переходити на пішохідних переходам, кружляючи навколо перехрестя, - каже один з учасників. - Буквально за 10-20 хвилин людей стала дуже багато. Я так розумію, що серед людей є і прості перехожі, які йшли мимо, побачили протест і вирішили долучитися.
Вінниця повстала: блокована обласна адміністрація, рух по всій центральній частині  міста майже зупинився

Люди  зібралися біля будівлі обласної державної адміністрації.  Рух транспорту в центрі міста повністю зупинений. За повідомленнями деяких місцевих ЗМІ, в місті вже стоять близько 100 тролейбусів і трамваїв, на багатьох вулицях - затори автомобілів.
Учасники цієї спонтанної акції протесту - люди  різного віку. Але більшість з них - молодь. Люди кажуть, що заклик прийти сюди побачили у соцмережах.

Міліція підтверджує, що будинок Вінницької обласної  адміністрації зараз блокований. Щоправда, за її даними, мітингарів лише 500 осіб. З людьми  поспілкувався керівник обласної  міліції генерал Віктор Русин. Він запевнив, що до  мирних протестувальників не буде застосована сила. 

На фото з Facebook:  Вінниця сьогодні ввечері 

Ще вчора ситуація в місті почала загострюватись. 21 січня, о 17:00 на Театральній площі зібралась громада, яка висловлювала своє незадоволення останніми подіями в країні. Близько 50-60 активістів, на чолі з керівником вінницького осередку Соціал-Національної Асамблеї Юрієм Хортом вирушили до вінницького офісу Партії Регіонів, який розташований на вулиці Театральній, навпроти театру імені Садовського.

Більшу частину учасників складала молодь. Натовп скандував "Ре-во-люція" та "Слава Україні - Героям Слава". Далі активісти вирушили до відділення "Укртелекому", що розташоване на вулиці Козицького, поблизу ТЦ  "Sky Park",  де також вигукували гасла і закликали бойкотувати компанію  (нагадаємо: власником  ПАТ "Укртелеком"  вважають  Ріната Ахметова, члена Партії Регіонів.).

Наступною точкою вчорашнього маршу був супермаркет "Варшава"  на вулиці Соборній (ця мережа супермаркетів належить Наталії Гетце, депутату облради від Партії регіонів). Натовп скандував "Не купуй у ригів", а коли активісти вирушили назад, на Театральну, хтось з натовпу кинув кілька яєць по дверям супермаркета.

Нагадаємо: Вінничани, під керівництвом "Вінницької Народної Ради" оголосили страйк та бойкот підприємств і торгових установ, які належать регіоналам. 

comments powered by HyperComments