У Львові провели революційний марш каструль і друшляків

Катерина Поліщук  |  Неділя, 19 січня 2014, 23:18
Близько трьох десятків людей з каструлями на голові сьогодні пройшли центром Львова в знак протесту проти норм нового українського законодавства, яке значно обмежує права і свободи громадян.
У Львові провели революційний марш каструль  і друшляків

Акцію «Громадський похід по свячену воду» вчора анонсувала колишня ведуча Львівського Євромайдану львівська співачка та громадська діячка Софія Федина.

Люди в друшляках та каструлях на голові, стукаючи ложками в горнятка та інше кухонне начиння, пройшлися маршрутом від пам’ятника І.Франку, площею Григоренка, де розташоване головне управління міліції Львівської області, далі по вулиці Гнатюка, проспект Свободи на площу Ринок де відбувалось водосвяття. Люди намагались йти групами по п’ятеро осіб. В декількох  учасників  маршу на спині були  написи «Я - п’ятий! Не йди за мною»

Нагадаємо, 16 січня 2013 року ВРУ прийняла закон № 3879 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян",  яким участь у масових акціях "у масці, шоломі або з використанням інших засобів чи способів маскування" тягне за собою накладення штрафу чи адмінарешт. Також карається встановлення під час акцій "малих архітектурних форм" без дозволу МВС. А рух в автоколонах з більш ніж 5 авто без узгодження з МВС карається штрафом від сорока до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на 1-2 роки з вилученням транспортного засобу.

Фото: Валерій Шмаков

comments powered by HyperComments