18:47
Про надмір навчальних закладів в Україні, схоже, заговорили на усіх рівнях. Мовляв, кількість вишів досягла критичної межі і якнайшвидше треба розпочати відповідну освітню реформу, яка б їх скоротила та підвищила якість освіти. От тільки поспіхом проблеми не розв’яжеш, а радикальні кроки без серйозного підґрунтя можуть не тільки не врятувати занепалу, на думку міністра освіти і науки України Дмитра Табачника, освіту, а й нашкодити їй. Особливо гостро це питання зазвучало в культурній та освітній столиці України – місті Львові.
18:00
Позиція незмінна ні за яких обставин. Холодна злива 4 червня у Львові не перешкодила проведенню флеш-мобу на підтримку захисників парку Горького у Харкові. О 19.00 представники Молодіжного руху захисту національних інтересів невеличкими групами по 3-4 особи, «озеленені» стрічками і надувними кульками, заполонили пішохідну зону між памятником Тарасові Шевченку та Оперним театром.
14:54
Митрополит Одеський і Ізмаїльський АГАФАНГЕЛ просить Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА вирішити питання про повернення інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси. Про це йдеться у відкритому листі Митрополита Президенту, розміщеному на сайті Одеської єпархії УПЦ Московського патріархату.
17:14
У День захисту свободи слова львівські журналісти хочуть прикувати себе до московського потяга на знак протесту проти утисків незалежних ЗМІ. Журналісти заявляють про фізичний тиск, тому подробиці акції не розголошують.