Європейська «Ніч храмів» завітає до Львова. Разом з мобільним музеєм папи Івана Павла ІІ

Юлія Миколишин  |  Вівторок, 4 червня 2013, 01:10
Вже в п'ятницю у Львові відбудеться «Ніч храмів». Це показовий захід, покликаний продемонструвати, що християнські цінності в Європі не зникли, а радше навпаки. Про це сьогодні розповів співорганізатор «Ночі храмів» о. Григорій Драус. «У цей нелегкий час християнство в секуляризованій Європі потребує живої реклами нашої автентичної віри. Подібні заходи відбуваються і в Німеччині, Англії, Франції, Чехії, Польщі. Це дасть змогу більше задуматись над християнським корінням Європи, над моральними чеснотами сучасного суспільства», - зазначив о. Григорій Драус. Він також додав, що у Польщі аналогічний захід відбувається вже чотири роки поспіль.

Так, вже у п’ятницю львівяни та гості матимуть змогу побувати на екскурсії в Латинській катедрі, Вірменському соборі, гарнізонному храмі Петра і Павла, храмі Пресвятої Євхаристії та храмі Клементія Шептицького. До речі, на «Ніч храмів» до Львова планує завітати глава УГКЦ Святослав Шевчук.

У рамках цього ж заходу – приїзд до Львова мобільного музею Івана Павла ІІ – нового проекту Центру Івана Павла ІІ «Не бійся!» у Кракові. Мета приїзду – популяризація думок та вчення папи Івана Павла ІІ.

«У 18-метровому автобусі, що заввишки 4 метри, розміщена виставка площею 62 кв.м. Це експозиція із особистих речей Папи, а також маловідомі світлини та фільми про його життя», - розповідає про виставку о. Григорій. Так, каже він, до експозиції входять бревіарій (часослів), яким користувався Папа під час щоденної молитви, перо, вервиця, на якій він молився, взуття, лижі, нагрудний хрест, сутана, головний убір та годинник з особистої резиденції в Кастель Гандольфо.

У Львові музей почне працювати в п’ятницю 7 червня о 10 годині. Місце локації – площа Ринок перед Ратушею. Музей буде відчиненим з 10.00 до 20.00. Вхід – безкоштовний.

У Львові він пробуде 3 дні, після чого мобільна експозиція вирушить до Хмельницького, Вінниці, Бердичева, Житомира, Києва.

comments powered by HyperComments