Голова ЛОДА: Від діяльності служби автодоріг на Львівщині більше збитків, аніж користі

Юлія Миколишин  |  Субота, 1 червня 2013, 15:29
Тотальне бездоріжжя Львівщини. 267 тисяч метрів квадратних шляхів регіону у суцільних ямах, а 77-м кілометрів магістралей – повністю зруйновані та не підлягають ремонту. Такі цифри сьогодні на колегії озвучив голова Львівської обласної державної адміністрації (ЛОДА) Микола Шемчук.

У всіх бідах губернатор звинувачує керівника облавтодору Тараса Сиротинського. Каже, вже давно зробив подання до Києва на звільнення цього чиновника з посади. Від діяльності служби автодоріг на Львівщині більше збитків, аніж користі - так роботу облавтодору на колегії оцінив Віктор Шемчук. Він каже - ямкові ремонти, якими прикриваються автодорівці, призводять до безглуздої трати бюджетних коштів та нищення шляхів. Паралельно очільник області вказав на фінансові зловживання, що виявили під час інспекції дорожньої господарки.

«Тільки за 2012 рік виявлено порушення на суму 504 тис. грн., з яких станом на сьогодні повернуто 521. Значить знають, «чиє сало з’їли», знають, що порушили тому повернули ці кошти», - наголосив Віктор Шемчук.

Мають претензії до якості тутешніх доріг і в ДАІ. Даівці кажуть – вже склали на дорожніх чиновників 95 адмінпротоколів. Разом з тим, бідкаються інспектори, бездоріжжя суттєво збільшило у області аварійність.

«Бездіяльність керівників дорожніх організацій призвела до того, що протягом поточного року на автодорогах області зареєстровано вже 22 ДТП по причині незадовільного стану доріг 2 з них - з потерпілими і під час яких 10 осіб отримали тілесні ушкодження», - повідомив на колегії начальник УДАІ  ГУ  МВСУ  в Львівській області Федір Васильків.

Тим часом в облавтодорі на всі звинувачення мають свої «козирі». Так, за словами начальника служби автомобільних доріг у Львівській області Тараса Сиротинського, область недофінансовують, порівняно з іншими регіонами держави. Звідси і проблеми в галузі.

«Згідно постанови Кабінету міністрів, Львівська область отримає 320 мільйонів, натомість Донецька - мільярд  двісті», - бідкається Сиротинський.

Проте керівника області такі відмовки не влаштовують. До всіх бід, вважає Шемчук, призвело саме господарювання автодорівця Тараса Сиротинського. Віктор Шемчук вже давно просить у Києва кадрових змін у галузі. Однак наразі безрезультатно.

comments powered by HyperComments