Автомобільні «барикади» загрожують Львову великими пожежами

Юлія Миколишин  |  Середа, 29 травня 2013, 17:19
Третина пожеж у центральні частині міста Львова може мати загрозливі масштаби. А все через ускладнений доїзд пожежної техніки до місця негаразду. Зазвичай перешкодою для руху спецтехніки є припарковані на вулицях приватні автівки.

Аби продемонструвати, наскільки важко доїхати до будівель в історичному центрі,  надзвичайники влаштували навчання в національному театрі імені Марії Заньковецької  - відпрацьовували сценарій ліквідації ймовірної пожежі, що може виникнути у споруді.

За легендою, в приміщенні архіву на 3 поверсі через замикання електромережі виникло займання. На щастя, нині пожежні авта до споруди таки доїхали, хоча й не без перешкод – найважче просуватись по пл. Ринок, непросто було проїхати і безпосередньо перед театром вулицею Лесі Українки.

Адміністрація театру каже, що зверталася до владоможців, аби прибрати транспорт з вулиці перед парадним входом та зробили шлях пішохідною зоною. Така ініціатива у театралів виникла не лише через пожежну безпеку.

«Ви виходите з театру і ви зразу ризикуєте потрапити під машину. Однозначно автостоянка яка тут є, і машини, які тут рухаються, загрожують життю людей і життю нашого глядача», переконаний директор театру ім. Марії Заньковецької Андрій Мацяк.

І пожежники і театрали кажуть, нажаль наразі не мають впливу на водіїв, які паркуються хаотично, а звернення до влади та працівників ДАІ нічого не дають.

 

 

 

comments powered by HyperComments