СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке «заробляло» мільйони на пільговому розмитненні імпортних авто

Четвер, 7 липня 2022, 16:02
Служба безпеки у результатi слiдчо-оперативних дiй у Львiвськiй областi знешкодила злочинне угруповання, яке «заробляло» на ввезеннi в Україну iмпортних авто та їх позачерговому оформленнi.
СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке «заробляло» мільйони на пільговому розмитненні імпортних авто

Через цю схему на територiю нашої країни заїхало понад 40 тис. транспортних засобiв з iноземною реєстрацiєю.

Встановлено, що до складу угруповання входили посадовцi Львiвської митницi, троє брокерiв та громадянин однiєї з країн ЄС.

За суму вiд 500 до 1000 дол США дiлки гарантували створення «зеленого коридору» на перемiщення авто iз-за кордону та пiдробляли документи для постановки автiвки на облiк без попереднього зняття з iноземної реєстрацiї.

Наступним етапом було безперешкодне митне оформлення – цю послугу зловмисники надавали за 50-150 дол США.

Пiд час обшукiв за мiсцями перебування зловмисникiв правоохоронцi виявили чорнову бухгалтерiю iз доказами протиправної дiяльностi та кошти – 1,2 млн в гривневому еквiвалентi, одержанi злочинним шляхом.

Наразi п’ятьом учасникам угруповання повiдомлено про пiдозру. Вирiшується питання про обрання мiри запобiжного заходу.

Триває досудове розслiдування у двох кримiнальних провадження для притягнення до вiдповiдальностi iнших осiб, причетних до схеми.

Заходи з викриття правопорушень проводили спiвробiтники СБУ спiльно зi слiдчими полiцiї Львiвщини за процесуального керiвництва Львiвської обласної прокуратури.

comments powered by HyperComments