У Львові відновлять роботу іще 33 дитячих садки

Четвер, 12 травня 2022, 14:05
Із понеділка 16 травня у Львові працюватиме вже 83 дитячих садки із 120
У Львові відновлять роботу іще 33 дитячих садки

У понеділок 16 травня почнуть працювати іще 33 чергових заклади дошкільної освіти. Вони працюватимуть на тих же умовах, що попередні чергові садки. Про це із посиланням на завідувачку сектору оцінювання якості освіти управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР Наталія Клочко пише "Твоє місто".

«До нас зверталися батьки з заявами та в усній формі стосовно того, що недостатньо місць у садках для дітей працюючих батьків.  Так, із 16 травня ми першочергово беремо дітей тих батьків, які працюють і можуть надати для підтвердження відповідний документ», – пояснює вона.

У групах буде по 12 дітей – максимум, щоби в разі повітряної тривоги один дорослий міг допомогти двом діткам.

Загалом у Львові працюватиме вже 83 дошкільних установи зі 120. Для зарахування дитини до садка, батькам потрібно буде звернутися у відповідний дошкільний заклад, подати довідки з місця праці, написати заяву на час воєнного стану про зарахування і заяву-згоду, де зазначити, що вони погоджуються з режимом і правилами роботи.

«Режим, який був такий, такий і є – згода на те, що дитина буде відвідувати укриття. У нас були об’їзди, ми дивилися укриття, і вони відповідають нормам. Там є вода, вбиральні, ліхтарики тощо», – додає вона.

Нагадаємо, що у Львівській області ще від 23 березня дитячі садки відновили роботу. Освітній процес у садках можливий в очному, дистанційному чи змішаному форматі. Це визначає кожен заклад освіти самостійно. Таку рекомендацію надав департамент освіти і науки Львівської ОВА, врахувавши можливості, безпечні умови та запити батьків.

comments powered by HyperComments