Садовий пропонує націоналізувати споруди Львівського автобусного заводу

Середа, 4 травня 2022, 20:32
Львівський автобусний завод іще із 1990-х років належить росіянам, відповідно у часі повномасштабної війни його потрібно націоналізувати
Садовий пропонує націоналізувати споруди Львівського автобусного заводу

Будівлі, які розташовані на території Львівського автобусного заводу (ЛАЗу) потрібно націоналізувати, оскільки іще від 1990-х років ЛАЗ перейшов у власність росіян. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі "Facebook" написав міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами міського голови Львова, біля 80 підприємств, які зареєстровані на території Львова повністю або частково належать громадянам російської федерації.

"Нещодавно прийнятий закон про націоналізацію дозволяє зробити так, щоб у Львові та всіх інших містах України не було навіть маленької частинки, яка може належати ворогу.

Сьогодні на засіданні президії конгресу місцевих та регіональних влад запропонував націоналізувати будівлі, які розташовані на території Львівського автобусного заводу "ЛАЗ". Він ще з 90-х років належить росіянам.

На основі заводу плануємо збудувати муніципальний індустріальний парк. Це величезна територія близько до центру міста, яка може бути базовою локацією для виробництва електромобілів. Також вже маємо західних інвесторів, які готові запустити виробництво електродвигунів. Тут можуть отримати роботу львів’яни та українці, які були змушені шукати собі новий дім. Дорожня карта вже готова", - написав Садовий.

Зазначимо, що Верховна Рада Україна прийняла, а Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який визначає порядок націоналізації Україною активів, які належать росії чи державним компаніям агресора. Крім того, розроблено законопроект, який дозволяє націоналізувати активи російських громадян та українців, яких взнали колаборантами.

comments powered by HyperComments