У Солонківські громаді біля Львова буде вулиця Бориса Джонсона

Середа, 4 травня 2022, 17:31
Про перейменування вулиці на честь британського прем'єр-міністра повідомив очільник Солонківської громади Богдан Дубневич
У Солонківські громаді біля Львова буде вулиця Бориса Джонсона

У Солонківській сільській раді вирішили перейменувати низку вулиць, названих на честь російських культурних та наукових діячів та військових радянської армії. Рішення про перейменування прийняли на засіданні виконавчого комітету ради - про це повідомив очільник Солонківської громади Богдан Дубневич.

Зокрема, прийняли пропозицію одну з вулиць у селі перейменувати на честь нащадка королів, прихильника та друга України, прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона. Ще деякі вулиці пропонують назвати на честь сучасних героїв України.

У селі Малечковичі вул. Чехова перейменували на вул. Степана Чарнецького – українського поета, перекладача, журналіста, фейлетоніста, театрально-музичного критика, актора, режисера, члена Спілки письменників України, автора пісні-гімну Українських січових стрільців «Ой у лузі червона калина». Вулиця Чайковського носитиме ім'я Василя Сліпака – всесвітньо відомого українського оперного співака, соліста Паризької національної опери, волонтера, учасника Революції Гідності та бойових дій на Сході України, позивний «Міф». Водночас вулиця Бічна Чайковського називатиметься на честь Юрія Руфа – українського поета, ученого, громадського діяча, засновника літературного проєкту «Дух Нації»;

У селі Нагоряни Львівського району Львівської області замість вул. Тургенєва буде вул. Садова (фактично, це стара назва частини вулиці Садової), а в Солонці вул. Першого листопада стане вул. Героїв Майдану, на честь учасників Революції Гідності 2013-2014 роках.

 

comments powered by HyperComments