Львів відвідала голівудська акторка Анджеліна Джолі

Неділя, 1 травня 2022, 09:42
Американська акторка є послом доброї волі Фонду допомоги дітям ООН (ЮНІСЕФ).
Львів відвідала голівудська акторка Анджеліна Джолі

Відома голівудська кіноакторка Анджеліна Джолі у суботу побувала у Львові. Вона поспілкувалася із дітьми, що постраждали від ракетного удару рашистів по вокзалу Краматорська, а також зустрілася на вокзалі із вимушеними переселенцями із Донбасу. Під час візиту до Львова кінозірці через повітряну тривогу навіть довелося ховатися в укриття. Про це повідомили місцеві та загальноукраїнські ЗМІ, а також пресслужба Львівської ОВА.

У пресслужбі кінозірки розповіли, що Джолі є послом доброї волі ЮНІСЕФ (фонд допомоги дітям ООН). Вона завітала в Україну щоб на місці зрозуміти потреби дітей, які постраждали від повномасштабної війни росії проти України.

"Анджеліна Джолі відвідує Україну, щоб зустрітися з дітьми, які постраждали від конфлікту, та місцевими організаціями, які працюють над їхнім захистом. Її візит - це приватна гуманітарна місія, орієнтована на потреби дітей", - розповіли у пресслужбі Анджеліни.

Американська акторка відвідала лікарню, де лікують дітей, постраждалих від обстрілів та вибухів, центр для дітей та молоді з інвалідністю, поспілкувалася з родинами евакуйованих та волонтерами.

"В одному з медзакладів вона прийшла до дітей, які постраждали від ракетного удару російських військових по вокзалу в Краматорську. Її розчулили їхні розповіді", - повідомив керівник Львівської обласної адміністрації Максим Козицький.

Акторку дуже розчулили розповіді дітей. Одна дівчинка навіть змогла приватно розповісти пані Джолі про свою мрію. Також пані посол відвідала школу-інтернат. Спілкувалася та фотографувалася з вихованцями.

Крім того, на львівському залізничному вокзалі Анджеліна Джолі поспілкувалися із вимушеними переселенцями, які прибули із Донбасу, де ведуться активні бойові дії.

«Під час свого візиту Анджеліна Джолі поспілкувались з людьми, яким вдалося виїхати зі зон активних бойових дій. Вислухала історії евакуйованих, які розповіли, що через терористичні дії росії втратили все. Для нас усіх цей візит був несподіванкою. Багато людей, які побачили пані Джолі на Львівщині, не могли повірити, що це дійсно вона. Але від 24 лютого Україна показала усьому світові, що у нас багато неймовірного. Це дуже цінно, що ми маємо підтримку від людей такого рівня. Обов‘язково переможемо», - зауважив очільник ОВА.

Також акторка знайшла час, щоб поспілкуватися з волонтерами, які надають медико-психологічну допомогу на Головному залізничному вокзалі Львова. Подякувала їм за працю. Сказала, що вона як мама добре розуміє усю складність тих викликів, які постають перед ними, особливо, коли йдеться про допомогу дітям.

Під час її візиту на вокзал в місті почала звучати сирена, оскільки була загроза ракетного удару. Волонтери одразу ж запропонували Джолі пройти в більш безпечне місце. Так, вона разом з натовпом людей бігла в бомбосховище.

Візит кінозірки викликав ажіотаж у Львові. Її помітили в звичайній кав'ярні, відеокадри з якої швидко стали мемом у соцмережах.

Анджеліна Джолі з першого дня вторгнення росії в Україну засуджує війну. Більш того, вона неодноразово зустрічалася з дітьми, які постраждали від війни, а також хворими на онкологію.

Крім того, актриса неодноразово висловлювала слова підтримки на адресу України і влади.

 

comments powered by HyperComments