У Львові сьогодні провели "Гаївки на Валах" (ФОТО)

П'ятниця, 29 квітня 2022, 19:46
"Гаївки на валах" організував Департамент із питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА і запросив на цю акцію дітей із числа вимушених переселенців, які проживають на Львівщині
У Львові сьогодні провели "Гаївки на Валах" (ФОТО)

Сьогодні, у парку "На Валах" Департамент із питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА організував акцію "Гаївки на Валах", до участі в якій запросили біля 50 дітей із числа вимушених переселенців, які зараз мешкають на Львівщині.

Дитячий хор «Радуниця» під керівництвом Наталі Манько влаштував традиційні великодні забавки під гаївки – «Мак», «Подоляночка», «Царівна», «Голубка», «Жучок» та інші – під музичний супровід гурту «Родинна капела».

Долучилися до заходу начальник Львівської ОВА Максим Козицький, перший заступник начальника Андрій Годик та профільний заступник начальника Іван Собко.

«Сьогодні ми хотіли влаштувати для дітей маленьке свято. Ми дуже дбайливо і шанобливо ставимось до кожної дитини. Немає внутрішньо переміщених чи інших дітей – є наші українці, прекрасні діти! Я дякую усім! Дякую гурту, нашому департаменту, які влаштували таке гарне свято! Гаївки – це частинка наших традицій, пісні і веселі забавки для дітей, які водять аж до Вознесіння, прославляючи чудо Воскресіння!

І ми бажаємо всім, щоб перемога України прийшла якнайшвидше! Христос Воскрес! Воскресне Україна! Будьте здорові і Божої усім ласки!», – зазначив Іван Собко.

Як розповіла директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк, гаївки організували, щоб познайомити дітей з інших регіонів України, які зараз вимушено перебувають на Львівщині, з давніми великодніми українськими традиціями.

Після гаївок діти отримали у подарунок м’які іграшки та солодощі. Для гостей заходу виступив також етногурт «ЯгОди».

comments powered by HyperComments