У Великих Грибовичах біля Львова хочуть перетворити довгобуд на тимчасове житло для вимушених переселенців

Четвер, 28 квітня 2022, 12:45
У будівлі народного дому, який почали будувати іще у 2006 році, планують тимчасово розмістити 100 - 150 вимушено переміщених осіб
У Великих Грибовичах біля Львова хочуть перетворити довгобуд на тимчасове житло для вимушених переселенців

Завершити будівельно-ремонтні роботи в будівлі Народного дому в Великих Грибовичах біля Львова та перепрофілювати будівлю для тимчасового проживання людей хочуть на благодійні кошти, повідомляють у Департаменті міської агломерації ЛМР.

«Народний дім у с. Великі Грибовичі почали будувати у 2006 році. Це довгобуд, що зводився і за державні, і за обласні кошти. Він на 90% готовий, але завершити його через воєнний час ми не зможемо — пояснює директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський. – Залишити простоювати такий об’єкт — не є розумним, тому після численних нарад та консультацій прийняли рішення скоригувати проект таким чином, щоб таки завершити ремонти в Народному домі і тимчасово поселити тут людей, що втратили свої домівки».

За попередніми підрахунками, тут зможуть тимчасово розмістити 100-150 переселенців.

«У будинку є 17 кімнат по 20 квадратних метрів, а також кілька приміщень для відпочинку, їдальні та кухні. Також без суттєвих перепланувань є змога облаштувати 8 душових та 10 санвузлів, 2 кімнати для прання та сушіння одягу. Що важливо, у будинку є можливість встановити палетний котел, що убезпечить від використання російського газу», – наголошує Юрій Лукашевський.

Для цього на останньому засіданні виконавчого комітету ЛМР ухвалили рішення про перепрофілювання використання будівлі та дозволили залучити благодійну допомогу на завершення робіт. Ідеться про 15-20 млн грн.

«Для міського бюджету в умовах війни ця сума є непідйомною. Єдина можливість реалізувати проєкт – це залучити благодійну допомогу, насамперед, у вигляді відповідного обладнання. Вірю, що спільними зусиллями та за підтримки львівського бізнесу і наших європейських партнерів вдасться реалізувати цей проєкт», - зазначає Юрій Лукашевський.

У мерії наголошують: після перемоги у російсько-українській війні Народний дім виконуватиме свою першочергову функцію. Тут запрацюють різноманітні гуртки, художні колективи тощо. 

comments powered by HyperComments