У Львові польський прем'єр-міністр відвідав міську лікарню і пообіцяв придбати апарат МРТ

Середа, 20 квітня 2022, 09:36
Польського прем'єра супроводжували міський голова Львова Андрій Садовий та Міністр Олексій Чернишов
У Львові польський прем'єр-міністр відвідав міську лікарню і пообіцяв придбати апарат МРТ

Учора Львів відвідав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Він побував на відкритті модульного містечка для вимушених переселенців. Крім того, польський прем'єр разом із владою Львова та Львівщини та Міністром Олексієм Чернишовим відвідав поранених військових і вимушених переселенців, які постраждали від російських обстрілів в одній із лікарень Львова. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Польський прем‘єр виявив бажання придбати для лікарні МРТ-апарат.

Як уточнили у Першому медичному об’єднанні Львова, це буде перший комунальний МРТ-апарат. Саме таке обладнання дозволяє отримувати дуже чіткі зображення внутрішніх органів, а тому допомагає встановити діагноз і якнайшвидше призначити правильне лікування. Планують, що апарат прибуде уже наступного тижня і буде допомагати у лікуванні.

Адже медики у львівських лікарнях щодня лікують і рятують життя українців, які внаслідок ворожих обстрілів зазнають поранень і травм. Зокрема, до Першого медичного об’єднання міста потрапляє багато цивільних людей зі східних та центральних регіонів України, де зараз тривають активні бойові дії. Лікарі докладають усіх зусиль для порятунку життів.

МРТ (магнітно-резонансна томографія) – це безболісний метод діагностики, що дозволяє діагностувати захворювання без променевого навантаження. Це один із найефективніших методів діагностики захворювань головного і спинного мозку, хребта, суглобів, органів черевної порожнини (за винятком шлунка і кишечника) і малого тазу, а також серця і судин.

comments powered by HyperComments