У Львові учора відкрили перше модульне містечко для вимушених переселенців (ФОТО)

Фото - пресслужба Львівської ОВА  |  Середа, 20 квітня 2022, 08:53
У відкритті першого модульного містечка для переселенців у Львові взяв участь прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, а також керівництво Львова та Львівщини
У Львові учора відкрили перше модульне містечко для вимушених переселенців (ФОТО)

Учора, 19 квітня 2022 року у Львові було відкрито перше модульне містечко для проживання вимушених переселенців, які приїхали до міста із регіонів активних бойових дій. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

На відкриття тимчасового модульного містечка прибув прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, а також Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Крім того подію відвідали начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький та міський голова Львова Андрій Садовий.

"Нашою ціллю було збудувати це містечко в короткі терміни спільними зусиллями, аби тут могли оселитись ті люди, які, на жаль, не мають куди податись через війну. Зараз тут розміщуються, зокрема, батьки з дітьми, які приїхали з Маріуполя, Бучі, Донецька та інших міст", - розповів прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

За словами Міністра Олексія Чернишова, біля 10 мільйонів українців покинули свої домівки через війну. Із них 6 мільйонів закінчилося в Україні.

"Львівська область прийняла найбільше: за нашими підрахунками приблизно 300 тисяч переміщених осіб мешкають тут. Модульне містечко, свідками відкриття якого ми є,  це одна з можливостей розміщення внутрішньо переміщених осіб.  Такий же модуль буде використаний і в інших областях. Це наш спільний проект з польськими партнерами. Ви вдячні їм за цю допомогу. Сьогодні ми в Україні бачимо, що таке справжня дружба, справжнє партнерство між державами, ми відчуваємо допомогу з боку польської держави",,-  зазначив Олексій Чернишов.

Модульне містечко нараховує 88 житлових контейнерів, у яких зможуть жити понад 350 людей. Це – жінки, літні люди, діти, студенти. Тут окремо є душові кабінки, туалети, їдальня та медпункт.

На території Львівської громади розмістять декілька таких містечок для поселення українців, які потерпають від збройної агресії росії та вимушені покидати свої домівки.

Наступний крок держави – реалізація подібних проектів в постраждалих регіонах. Планується, що аналогічні модульні містечка будуть зводити у регіонах, які постраждали від ворога - Київська, Сумська та Чернігівська області. У подібних об'єктах планують розмістити біля 5 тисяч людей на місяць.

Контейнерні будиночки Львову передав уряд Польщі за підтримки Міністерства регіонального розвитку України.

 

comments powered by HyperComments