Садочки у Львові почнуть працювати після Великодня, а ось школи і далі працюватимуть в онлайн-режимі

Субота, 16 квітня 2022, 12:32
Про роботу закладів дошкільної і шкільної освіти міста розповів міський голова Львова Андрій Садовий
Садочки у Львові почнуть працювати після Великодня, а ось школи і далі працюватимуть в онлайн-режимі

У Львові після Великодніх свят відновить роботу 50 дитячих садочків у черговому режимі - це ті дошкільні заклади, де є належні укриття. Щодо шкіл, то відновлення їх повноцінної роботи наразі неможливе. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради із посиланням на міського голову Львова Андрія Садового.

«Школи поки працювати не будуть. Фактично всі заклади освіти міста сьогодні переобладнані під проживання українців, які евакуювались до Львова. Вибудовуючи сьогодні модульні містечка для переселенців, можливо нам вдасться вивільняти школи і відновлювати навчальний процес.

Щодо садочків, то ми прийняли рішення з 26 квітня в черговому режимі відкрити 50 садків. В Україні повинна працювати економіка, люди мають повертатись на роботу. До прикладу, якщо є сім’я, де чоловік воює, а жінка сидить вдома з дитиною, хоча готова повертатись на роботу, повинні працювати садочки, щоб було де залишити дитину. Ми повинні дати таку можливістю людям. Ці 50 садків – це ті заклади, де є належні укриття. Також там ми суттєво збільшимо кількість вихователів, щоб вразі чого була повна опіка над кожною дитиною», – сказав мер Львова.

 

comments powered by HyperComments