На Львівщині активно триває посівна кампанія

П'ятниця, 15 квітня 2022, 12:46
Станом на 14 квітня 2022 року на Львівщині господарства всіх форм власності засіяли ярові культури на площі 70,5 тисяч гектарів
На Львівщині активно триває посівна кампанія

На Львівщині аграрії активно ведуть весняно-польові роботи. Про це повідомляють у пресслужбі Львівської ОВА.

Станом на вчора, 14 квітня 2022 року за всіма категоріями господарств в області посіяли всіх ярих культур на площі 70,5 тис. га.

«Одна з особливостей цьогорічних весняно-польових робіт полягає у тому, що агрометеорологічні умови посіву для різних культур збігаються у часі й аграрії області паралельно проводять посів як ранніх культур, так і більш пізніх, враховуючи стан ґрунту та умови конкретного поля», - зазначила Тетяна Гетьман, директор департаменту  агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації.

Разом з тим, ранніх зернових культур посіяли на площі 39,2 тис. га (79,1 % до прогнозу). Розпочали посів технічних культур, зокрема, цукрових буряків 5,5 тис. га (40,6 % до прогнозу), соняшника 1,8 тис. га (6,1 % до прогнозу).

Вже посадили картоплі на площі 5,3 тис. га (5,5 % до прогнозу). Овочевих культур посіяно на площі 2,9 тис. га (6,8 % до прогнозу).

comments powered by HyperComments