Очільник Львівщини зустрівся із французьким діячем Бернаром-Анрі Леві

Понеділок, 11 квітня 2022, 12:02
Відомий французький журналіст, письменник та філософ Бернар-Анрі Леві разом із командою знімає документальний фільм про події в Україні, в тому числі - у Бучі під Києвом
Очільник Львівщини зустрівся із французьким діячем Бернаром-Анрі Леві

Бернар-Анрі Леві разом із своєю командою знімають документальний фільм про події в Україні. Вони вже встигли побувати в Бучі на Київщині. У Лвьові відмий французький журналіст, письменник та філософ зустрівся із очільником Львівської ОВА Максимом Козицьким. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Пан Леві активно підтримує Україну, яка зазнала нападу зі сторони росії. У березні цього року він побував в Одесі і приєднався до ініціативи щодо "закриття неба" над Україною.

"Україна є важливим суб’єктом європейської політики. І завжди ним була. А зараз особливо. Тому саме на часі прийняти Україну до Європейського Союзу. Насправді США та європейські країни зробили і роблять багато для вашої держави. Але правда в тому, що європейці досі бояться і не можуть повірити, що почалася війна. З 1945 року вони живуть у мрії, що війна закінчилася і більше її ніколи не буде", - зазначив місьє Леві.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький під час зустрічі з письменником наголосив, що українці борються і боротимуться за свою землю. І зазначив, що лише зараз Європа усвідомила, що Україна не є частиною росії, а окремою незалежною демократичною європейською країною.

"У нас є люди, є мотивація, але нам потрібні засоби боротьби, техніка – танки, джавеліни, літаки. Ця війна – це знищення українців. Російські солдати вбивають мирних українців, людей літнього віку, жінок, дітей, вони воюють проти мирного населення. Це загрожує і майбутньому Європи", - зазначив Максим Козицький.

Французький письменник запевнив, що продовжуватиме підтримувати Україну. Разом з командою кінематографістів місьє Леві також документуватиме у своєму фільмі, як Львів та область живуть у час війни.

Бернар-Анрі Леві – відомий французький політичний журналіст, філософ та письменник, співзасновник Агентства модернізації України – неурядової організації, основним завданням якої є залучення світових експертів до розробки комплексної програми реформ для України.

Відомий як один із засновників «Нової філософії», критик сучасного марксизму. Висвітлював війну в Індії 1971 року, конфлікт у Югославії на початку 1990-х років, війну в Афганістані, Південній Осетії. 

 

comments powered by HyperComments