Щоб залатати ями на дорогах Львова знадобиться понад 100 млн. грн.

П'ятниця, 8 квітня 2022, 19:15
Через російсько-українську війну у Львові не будуть проводити капітальні ремонт та реконструкції вулиць. Обмежаться лише поточним ремонтом
Щоб залатати ями на дорогах Львова знадобиться понад 100 млн. грн.

У Львові ближчим часом не будуть відновлювати реконструкції та капітальні ремонти вулиць і доріг. Це пов'язано із повномасштабною війною із росією. В той же час, протягом весни та літа цього року триватимуть поточні ("ямкові") ремонту на усіх вулицях і дорогах міста, де це потрібно. Ці "ямкові" ремонти вартуватимуть 109 млн. бюджетних гривень. Про це повідомляє медіа-хаб "Твоє місто" посилаючись на заступницю міського голови Львова із питань ЖКГ Ірину Маруняк.

"Зараз лише квітень, усю критичну ямковість ліквідували. Переходимо до наступного етапу ремонту доріг – великими картами. Такий ремонт дасть можливість зберегти дороги на довше, на наступні роки. Під час війни проводитимемо лише ямкові поточні ремонти і ремонт великими картами. Капремонти призупинили через військові дії. Кошти, які ми маємо, використовуємо на забезпечення роботи міста і на допомогу армії, фінансуємо лікарні", – каже вона.

За словами Маруняк, поточний ремонт доріг у Львові триватиме до осені. На початку "підлатають" основні магістралі: Левандівська, Виговського, Кульпарківська, Любінська, Тракт Глинянський, Джорджа Вашинготона, Пасічна, Богдана Хмельницького, Зелена, Кавалерідзе, Стрийська, Драгана, Тернопільська, Луганська, Новознесенська, Максимовича, Хоткевича, Володимира Великого, Тролейбусна, Антоновича, Окружна, Генерала Чупринки, Тролейбусна, Ручбака, Рудницького, Миколайчука, Варшавська.

Також, за її словами, у місті проводять ремонт і на дорогах середнього класу, як на вул. Героїв УПА, наприклад.

«Зрізаємо 10-50 метрів асфальту і робимо таку велику карту від бордюру до бордюру, бо коли ми асфальтуємо один шматок, потім другий, а між тим є старий асфальт, то він дуже швидко псується і утворюються нові ями. Районні адміністрації щодень виїжджають, формують план робіт на наступний день. Усередньому використовуємо 440-500 тон асфальту щодня», – говорить Ірина Маруняк.

Вона також додає, що на поточний ремонт на цей рік передбачили 109 мільойнів гривень, використали уже 26 млн грн.

Щодо призупинених ремонтів, як-от вулиці Шевченка і Пилипа Орлика, то роботи там виконані на 70-80%. До них найближчим часом повертатись не планують.

comments powered by HyperComments