Очільник Львівщини провів онлайн зустріч із заступником міністра закордонних справ Канади

Четвер, 7 квітня 2022, 14:02
Заступник міністра зовнішніх справ Канади Пітер МагДугал запевнив, що Канада підтримує Україну у всіх можливих сферах, зокрема, у військовій
Очільник Львівщини провів онлайн зустріч із заступником міністра закордонних справ Канади

Очільник Львівщини Максим Козицький провів онлайн-зустріч із заступником міністра закордонних справ Канади із різносторонніх питань Пітером МагДугалом. Канадський урядовець запевнив, що Канада підтримує Україну у всіх можливих сферах, зокрема, у військовій, фінансовій, а канадці – поряд з українцями у ці важкі часи і готові підтримувати їх і в подальшому. Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

«Від початку війни Канада надала Україні гуманітарну допомогу на понад 150 мільйонів канадських доларів. І Канада буде продовжувати це робити. Знайте, що хоч ми дуже далеко географічно, ми завжди з вами у ваших серцях», - сказав заступник міністра.

Пітер МагДугал зазначив також, що він займається саме гуманітарною допомогою, тож під час зустрічі обговорили, чого найбільше потребують внутрішньо переміщені особи в Україні, та як допомагають нашій державі міжнародні організації, зокрема, від ООН.

Максим Козицький розповів, що найбільш необхідними зараз є кровоспинні бинти, обезболюючі препарати, генератори, а також військова амуніція – бронежилети, каски, засоби зв’язку, військова форма.

Він також зазначив, що після шести тижнів війни в Україні міжнародні організації розпочали активну співпрацю з українською владою. Це, зокрема, World Food Program, UNHCR, Карітас, World Central Kitchen, фонди Чехії та Угорщини. З перших днів війни допомогу біженцям на кордоні почала надавати організація «ЮНІСЕФ».

«Комісаріат ООН у справах біженців (UNHCR) працює вже з 50-ма центрами, де розміщені внутрішньо переміщені особи, і вже 500 з цих людей отримали від комісаріату грошову допомогу – 80$ на особу. Як повідомили у комісаріаті, допомогу зможуть надати близько 350 тисячам осіб. На постійній основі гуманітарну допомогу надає «Карітас». Допомога «Міжнародного Червоного Хреста» саме в області майже відсутня», - зазначив Максим Козицький.

За підсумками зустрічі Пітер МакДугал пообіцяв посприяти у залученні до надання допомоги Україні міжнародних інституцій ООН та активнішій співпраці з МЧХ.

«Завдяки підтримці Канади наша армія сьогодні може давати відсіч і перемагати ворога. Тому що з 2014 року ваші інструктори, солдати, офіцери робили все, щоб підготувати нас тут, в Україні, до боротьби. Канада - одна з небагатьох країн, яка не робить напівкроків, а допомагає від душі і в цілому. Ви одні з перших, хто встановлює санкції, говорить правду про цю війну, одні з перших, хто надав летальну зброю для нашої держави. Величезне дякую за все, що ви робите для нас!», - сказав Максим Козицький.

Зазначимо, що окрім надання озброєння та гуманітарної допомоги, уряд Канади запровадив програму для біженців з України, яка пропонує безкоштовне оформлення візи, надає право на працевлаштування та навчання в країні, отримання статусу тимчасового резидента. Скористатися програмою висловили бажання вже 9 тисяч осіб. 

comments powered by HyperComments