Мер Львова зустрівся із Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи

Середа, 6 квітня 2022, 17:04
Андрій Садовий закликав Президента ПАРЄ створити комісію розслідувань злочинів росії та провести люстрацію всередині Асамблеї
Мер Львова зустрівся із Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи

В рамках візиту до Львова Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс зустрівся із міським головою Львова Андрієм Садовим. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради. Також у Львові Президент ПАРЄ зустрівся із Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком.

«У Маріуполь російські окупанти звозять мобільні крематорії та спалюють тіла вбитих. Після того, як світ побачив звірства у Бучі, після розголосу у світі, окупанти намагаються знищити всі докази геноциду. Ми закликаємо Парламентську асамблею Ради Європи створити комісію для розслідування воєнних злочинів росії на території України. Це ніщо інше, як геноцид українського народу», - наголосив Андрій Садовий.

Також мер Львова передав листа до ПАРЄ, де закликав провести люстрацію всередині Асамблеї: «росія втратила особисту легітимність у Раді Європи, але її голос поширюють сателіти, якими вона наповнила аналітичні і міжнародні організації за останні 30 років. Парламентській асамблеї варто переглянути вимоги до своїх працівників та провести люстрацію серед політичного та адміністративного складу».

«Протягом багатьох років москва «витирала ноги» об правила та свої зобов’язання перед Радою Європи. Тому сьогодні я прошу вас звільнити організацію від російського впливу, розірвавши будь-які контакти з представниками РФ. Становлення організації як головного захисника прав людини і верховенства права в Європі є основним курсом Ради Європи, тому будь-який контакт з країною-агресором або її громадянами, війська якої вчинили геноцид проти населення суверенної країни, повинні бути негайно розірвані», - йдеться у листі.

comments powered by HyperComments