Литовські парламентарі зустрілися із керівництвом міста Львова

Фото - Роман Балук, прес-служба ЛМР  |  Неділя, 3 квітня 2022, 08:48
Учора, 2 квітня 2022 року до Львова прибула делегація литовських парламентарів, які зустрілися із керівництвом міста Львова
Литовські парламентарі зустрілися із керівництвом міста Львова

Учора, 2 квітня 2022 року Львів відвідала делегація депутатів Сейму Литовської республіки. Представники литовської держави зустрілися із керівництвом міста Львова. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради

Парламентарі запевняють, що Литва й надалі активно лобіюватиме питання вступу України до Європейського Союзу.

«У вашої армії є неймовірна воля та мужність: сьогодні ви захищаєте не лише свою державу – ви захищаєте Європу, – зазначив голова комітету Сейму Литви з національної безпеки та оборони Лаурінас Кащюнас. – Ми вже говоримо, що армія України – це армія Європи. Не розуміємо, які можуть бути заперечення щодо вашого вступу до Євросоюзу. Будемо лобіювати це питання».

Як відзначив віце-спікер Сейму Литовської Республіки Паулюс Саударгас, мета поїздки в Україну – побачити актуальну ситуацію та потреби, щоб могти ще більше долучитись до допомоги її мешканцям, поспілкуватися з українцями, які були змушені покинути свої домівки, а також – перебрати воєнний досвід нашої держави.

«Ми приїхали до вас, щоб безпосередньо побачити, чим ще можемо допомогти. Ми відвідали логістичні центри, спілкувалися з українцями, які приїхали до Львова з міст, які обстрілюють. Сьогодні також розуміємо, що маємо перебирати воєнний досвід у вас. Україна показує неабияку силу у боротьбі з агресором. Нам потрібно навчитися цього у вас», – відзначив він.

Мер Львова Андрій Садовий водночас подякував Литві за допомогу, а також розповів про поточну ситуацію в місті.

«Ваша присутність у місті важлива для нас. Ви можете безпосередньо побачити, в яких умовах ми зараз живемо. До нашого міста приїхало 200 тисяч українців, чиї міста обстрілюють, – зазначив мер. – Союз «Україна – Польща – Литва – Туреччина – Велика Британія» – це можливість вільного життя без небезпеки з боку росії. Чим потужнішою буде ваша допомога, тим сильнішими будемо ми. Ваша держава дуже багато зараз робить, аби пробудити Європу, але нам потрібно ще більше підтримки, важливим є кожен день».

Також міський голова наголосив на важливості зміцнення економічних зв’язків між обома державами.

«Ваші інвестори мають активніше співпрацювати з нашою країною. Ми ближчі ментально, ми можемо будувати якісні партнерства», – акцентував мер Львова.

comments powered by HyperComments