Завтра у Львові відкриють виставку про рашистські злочини проти медіа в Україні

Середа, 30 березня 2022, 20:02
Виставка "Call the War а War: російські злочини проти медіа в Україні з 24 лютого 2022 р." відкриється о 12:30 31 березня на пл. Ринок, 32.
Завтра у Львові відкриють виставку про рашистські злочини проти медіа в Україні

У Львові у четвер 31 березня 2022 року відкриється виставка "Call the War а War: російські злочини проти медіа в Україні з 24 лютого 2022 року". Її відкриття заплановане на 12:30. Локація: пл. Ринок, 32, напроти "Ukraine Media Center". Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Проєкт покликаний розповісти про журналістів та журналісток, які загинули, опинились у полоні або зазнали переслідувань внаслідок повномасштабої війни, яку росія розпочала проти України. Це вияв солідарності з медійниками та медійницями, які продовжують працювати, незважаючи на небезпеку.

«Чому журналісти та журналістки важливі? Світ не дізнався би про російські злочини проти людяності під призмою «денацифікації» у Маріуполі, якби фотографи Євген Малолєтка та Мстислав Чернов, ризикуючи життям, не задокументували знищення міста і цивільних мешканців. Саме це роблять усі незалежні журналісти та медіа: попри загрозу власному життю, продовжують виконувати професійний обов’язок – доносити правду.

Світ має усвідомити, що росія – агресор. Тому закордонним журналістам та медіа критично важливо говорити про воєнні злочини проти України та називати речі своїми іменами: війну росії проти України – саме війною, а не «кризою», «конфліктом» чи «військовою операцією»», - зазначають організатори події.

Зокрема, з 24 лютого від рук агресора в Україні загинуло 5 журналістів, ще 9 отримали поранення, 1 зник безвісти та 2 перебуває в полоні (за інформацією Інституту Масової Інформації станом на 28 березня). Окрім того, правозахисні організації продовжують фіксувати випадки викрадень, погроз і катувань журналістів, які висвітлюють злочини російських окупантів у нашій державі. Ці методи агресора нагадують дії росії на тимчасово окупованих територіях України на сході та в Криму, де після 2014 року зникли всі незалежні медіа, а журналісти та журналістки, які наважувалися говорити правду, опинялись у полоні або в російських в’язницях.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/public-sector/291027-zavtra-v-tsentri-lvova-vidkryiut-vystavku-pro-rosiiski-zlochyny-proty-media-v-ukraini

comments powered by HyperComments