У Львові двом дітям, евакуйованим із київського "Охмадиту" пересадили нирки

Вівторок, 29 березня 2022, 11:33
Трансплантації нирок від посмертного донора провели іще 12 березня, сьогодні хлопців вже виписують
У Львові двом дітям, евакуйованим із київського "Охмадиту" пересадили нирки

У Львівському територіальному медичному об'єднанні провели операції по трансплантації нирок від посмертного донора двом хлопцям, евакуйованим із київського "Охмадиту". Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.
"12-річний Юрко та 15-річний Ігор, які разом проходили діаліз в столичному Охматдиті, – разом в один день отримали новий орган і в один день виписуються з лікарні", - повідомили у ТМО №1 м. Львова.
Юрчик, родом з Житомирської області, три роки лікувався у Києві. Нирки у нього відмовили після того як перехворів на ангіну. Відтоді хлопчик був на діалізі.
Ігор з Донецької області. З хворими нирками хлопець народився, лікування не допомагало, хвороба прогресувала. На діалізі був два роки, останні пів року в Києві, до того – в Запоріжжі.
Коли почалася війна, дітей, що ховалися від обстрілів в укриттях, евакуювали до Львова, а там 12 березня їм пощастило отримати донорські нирки. Зараз хлопці виписуються з лікарні і будують плани на життя.
"Також пересадили серце 40-річному Віталію з Чернівців. Його життя кардинально змінилося у 2016 р, коли звичайна застуда призвела до делятаційної кардіоміопатії. Внаслідок хвороби серце чоловіка збільшилось удвічі і не могло перекачувати достатню кількість крові. Відтоді він страждав на задишку та не міг працювати й жити повноцінно. Проте, усього за два тижні після трансплантації серця, Віталій почувається чудово. Поспішає додому обійняти двох синочків та уже будує плани, серед яких – подорожувати з сім’єю!", - повідомили у ТМО № 1 м. Львова.
Лікарі й родичі врятованих діток щиро дякують рідним донора за прийняте рішення.
 

comments powered by HyperComments