У Львові курсує біля 400 одиниць громадського транспорту

Середа, 23 березня 2022, 19:43
Про роботу громадського транспорту Львова на час воєнного стану розповів начальник міського Управління транспорту Орест Олеськів
У Львові курсує біля 400 одиниць громадського транспорту

У Львові на маршрутах громадського транспорту в робочі дні курсує біля 400 одиниць громадського транспорту. Кількість трамваїв, тролейбусів та автобусів на маршрутах скоротилася у зв'язку із запровадженням в Україні надзвичайного і воєнного стану. Про це із посиланням на керівника Управління транспорту Львівської міськради Ореста Олеськіва пише "Твоє місто"

"Транспорт у Львові курсує з 06:00-06:30 ранку, а останнє відправлення здійснюють близько 21:00. Це стосується здебільшого електротранспорту. Якщо говорити про автобуси, то останні рейси відбуваються трохи швидше – хтось близько 19:00, а дехто о 20:00", - розповів Орест Олеськів і додав, що на маршрутах курсує біля 75% комунального транспорту і біля 60 - 65% транспорту приватних перевізників.

Наразі у Львові внутрішньо переміщені особи, які прибули до нашого міста із регіонів, де відбуваються бойові дії, не отримали права на безкоштовний проїзд в громадському транспорті Львова. Такі пільги не передбачені чинним законодавством України, крім того на це у міста немає коштів.

«Із міжнародними структурами зараз проговорюємо різні варіанти, щоб вони надали допомогу переселеним людям, і ті могли їздити на пільгових умовах. Тобто це можливо лише за умов відповідної підтримки міжнародних партнерів. У міста, враховуючи теперішню ситуацію, немає фінансової можливості на таке. Внести таку пільгу для нас є великим ризиком для нормальної роботи громадського транспорту», – додав Орест Олеськів.

Зазначимо, що "Справжня варта" повідомляла про те, що станом на ранок 23 березня 2022 року у Львові працюють всі трамвайні маршрути (окрім "сімки", яка не курсує через реконструкцію вулиці Шевченка). Не працює два тролейбусні маршрути (№№ 27 і 29, які курсують від ЛНУ ім. Івана Франка до ст. Скнилів та Аеропорту "Львів"). Також не курсує низка міських автобусних маршрутів.

comments powered by HyperComments