Переселенцям у Львівській області пояснили, куди звертатись по соціальну допомогу

Середа, 23 березня 2022, 10:50
Переселенці з інших областей можуть звертатися до управління Фонду соцстраху на Львівщині щодо виплат належних їм допомог.
Переселенцям у Львівській області пояснили, куди звертатись по соціальну допомогу

Йдеться про те, що управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області вже профінансувало надання матеріального забезпечення за заявами-розрахунками, поданими роботодавцями до 02.03.2022 року (100%).

«Кошти перераховані безпосередньо на рахунки роботодавців, з якими, в телефонному режимі, з’ясовано їхню готовність негайно здійснити виплати допомог по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах своїм працівникам. Нагадуємо, після того, як кошти перераховано на рахунок страхувальника, виплата допомоги працівнику здійснюється у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або відразу після надходження коштів від Фонду», — пояснюють у ЛОВА.

Окрім цього, зазначається, що евакуйовані працівники, чиї роботодавці не змогли опрацювати їхні лікарняні та подати за ними заяви-розрахунки у зв’язку з бойовими діями за місцем їх розташування, можуть самостійно звернутись до відділень Управління у Львівській області для отримання лікарняних і декретних допомог.

Важливо, що з 18 березня 2022 року Електронний реєстр листків непрацездатності Пенсійного фонду України відновив свою роботу в повному обсязі. Усі е-лікарняні, за якими роботодавці не встигли оформити заяву-розрахунок через відсутність доступу до реєстру, тепер можуть бути опрацьовані та подані до органів Фонду соціального страхування України на оплату.

comments powered by HyperComments