У Львові суттєво дорожчають квартири

Вівторок, 15 березня 2022, 12:54
У Львові вартість оренди на квартири зросла в середньому на 72% з початку війни, а вільних квартир в місті уже не залишилось.
У Львові суттєво дорожчають квартири

Деякі орендодавці підвищують ціни у 2-3 рази, подібні випадки фіксують і в окремих апарт-готелях та хостелах. Мерія Львова пропонує такі помешкання передавати біженцям безоплатно.

За підрахунками Ліги експертів України, з січня по 11 березня вартість оренди квартир у Львові збільшилася в середньому на 72%, пише Forbes. Наприклад, ціна однокімнатних квартир зросла з $342 до $500 за місяць, а трикімнатних – з $501 до $1020. У новобудовах неподалік центра міста ціни на однокімнатні квартири, які коштували до війни $400, піднялися до $1000, розповів керівник IVA REALTY GROUP Василь Івандівка.

Львівські ріелтори кажуть, що вільних квартир у місті практично не залишилося. Агентства нерухомості навіть почали складати списки з чергами тих, хто хоче орендувати житло. У агентства Real Estate Life у такому списку вже дві сотні претендентів. Але за останні два тижні здала лише одну квартиру в центрі Львова за $500, більше не зʼявилося. До війни оренда цієї квартири коштувала $450.

ї

comments powered by HyperComments