На площі Маланюка у Львові з'явилася ще одна святкова локація

Понеділок, 27 грудня 2021, 12:39
У Львові встановили нестандартний музичний об'єкт, головний символ зимових свят - ялинку. Біля скульптури Моцарта колядував етно-гурт «Курбаси».
На площі Маланюка у Львові з'явилася ще одна святкова локація

Нова ялинка біля скульптури Франса Ксавера Моцарта на площі Маланюка, виглядає досить незвичайно, адже в її основі лежить давній музичний інструмент - трикутник. 

Як повідомила директорка департаменту розвитку Наталія Бунда, концепція і реалізація проекту належить головному художнику Львівського академічного драматичного театру імені Лесі Українки Олексію Хорошку.

"У місті вирішили урізноманітнити локації. Зважаючи на скульптуру Моцарта, ялинка незвичайна, адже в основі закладений трикутник - давній музичний інструмент", - розповіла вона.

Окрім того, ця ялинка інтерактивна, адже вона ще звучить. Жителі та гості міста  мають можливість пограти на підвішених давніх музичних інструментах.

Нова ялинка привертає увагу багатьох жителів. Охочі фотографуються на фоні "музичної" красуні. Вона  зроблена з металевої конструкції та LED-стрічки з використанням музичних інструментів – трикутників, на яких можна буде пограти.

За основу взято форму музичний інструмент трикутник, який часто використовувався в музичних полотнах Моцарта. В свою чергу етно-гуртом «Курбаси» запрезентував різдвяну композицію, зіткану зі старовинних колядок цілої України. 


Фото: 032, прес-служба ЛМР

 

comments powered by HyperComments