У Львові відбудеться Конгрес культури

Четвер, 29 липня 2021, 12:52
У Львові 14-16 жовтня відбудеться Конгрес культури під назвою «Сцена майбутнього».
У Львові відбудеться Конгрес культури

Масштабна подія збере знаних представників і представниць сфери культури України та Центрально-Східної Європи, передає Amazing Ukraine.

Конгрес культури — це майданчик для аналізу й обговорення актуальних питань сфери. Імпульсом для концепції конгресу 2021 стали події останнього півтора року: пандемія, зупинка звичного «живого» культурного життя, ризик скорочення фінансування культури, конфлікти навколо конкурсів на обрання керівників(ць) культурних інституцій в Україні. Учасники та учасниці конгресу спробують відповісти на запитання, яким і як, зважаючи на такий розвиток подій, ми бачимо майбутнє крізь оптику культури, як можемо його творити й реагувати на кризи та виклики.

Подія складатиметься із дискусійної та мистецької частин. Діятимуть три тематичні блоки: «Катастрофи» (під кураторством Зоряни Рибчинської), «Спів-життя» (кураторка Оксана Дащаківська), «Театрократія» (курує Оксана Форостина). Куратором мистецької складової, що є невід’ємною частиною конгресу, є Влодко Кауфман. Серед тем конгресу: катастрофа як топос сучасної культури, етика травмованої пам’яті, межі між театром, медіа й політикою, трансформація й децентралізація культурних політик і загроженість культурних інституцій, творення культурного контенту, поняття антропоцену в культурі, мистецтво як шлях стати більш чутливими до природи й ін.

Захід буде цікавим для представників та представниць інституцій та ініціатив у сфері культури й креативних індустрій, для незалежних митців та мисткинь, культурних аналітиків, дослідниць, оглядачів, журналістів, фахівців/чинь профільних освітніх і органів влади, а також для студентів(ок) гуманітарних спеціальностей і всіх, хто цікавиться актуальними культурними процесами.

Організаторами конгресу є Інститут стратегії культури спільно з ГО «Вірменська 35» за підтримки Львівської міської ради та Міжнародного Фонду «Відродження».

Уже скоро буде оголошена програма конгресу й відкрито реєстрацію на подію.

comments powered by HyperComments