Топ-5 класичних піц у Львові: Маргарита, Неполітана, Маринара...
Зазначені нижче класичні страви добре смакують у львівському «Домінос», де можна замовити їжу із собою або з цілодобовою доставкою додому. До того ж піца Domino's Pizza не лише традиційна і різноманітна, а й із шаленими акційними пропозиціями: кожна друга середня або велика піца за 19,99 грн щовівторка і низка знижок на замовлення від двох піц щодня.
Маргарита
Вважається найсмачнішою піцою в Італії. Їй подарувала своє ім’я королева Маргарита Савойська, зробивши страву частиною королівської кухні. Оригінальний «простолюдинський» рецепт удосконалили саме в ті часи, тому зараз це три обов’язкових інгредієнти: моцарелла, томатний соус і базилік.
Неаполітана
Як очевидно із назви, піца родом з італійського міста Неаполя. На відміну від іншої класики, на тонкій основі роблять товсті борти. У складі начинки «Неаполітани» — моцарелла, стиглі томати без шкірки, анчоуси та італійські трави.
4 сири
Ще одна уродженка Неаполя, в якій раніше клали проволу, фантину, чедер і четвертий вид сиру на вибір відвідувача. Пізніше ці дорогі сорти замінили на більш доступні: пармезан, моцареллу та ементаль. Наразі класичний рецепт зобов’язує класти у кожну піцу сир твердих сортів, м’яких, ароматний і з пліснявою.
4 сезони
Поціновувачам різноманіття смаку варто спробувати саме цю класичну піцу. Основа страви ділиться на чотири частини, кожна з якої має свою начинку, що символізує конкретну пору року. Традиційні інгредієнти: артишоки, моцарела з томатами і зеленню, шинка або інше м’ясо з грибами, ананаси або оливки.
«4 сезони» — єдина класична піца, в якій допускаються інші чотири комбінації. Саме тому в багатьох піцеріях це страва з «Маргарити», «Неаполітани», «Пеппероні» та піци «4 сири».
Маринара
Справжній делікатес із морепродуктів у поєднанні із сиром твердих сортів і оливками. У складі начинки можуть бути мідії, креветки, щупальця восьминогів, кальмари, лосось, тунець — фактично будь-які дари моря. Основа з тіста традиційно дріжджова і тоненько розкатана, а замість томатного соусу використовують вершковий для ніжного смаку.