На Львівщині 4 населених пункти опинилися в ізоляції через зруйновану дорогу

Четвер, 22 квітня 2021, 08:47
Мешканці чотирьох гірських сіл у Самбірському районі опинились в ізоляції через зруйновану ґрунтової дорогу Бориня–Боберка.
На Львівщині 4 населених пункти опинилися в ізоляції через зруйновану дорогу

Торік дорожники відремонтували невелику частину цієї дороги. Після зими мешканці сіл почали скаржитись на погіршення стану дороги та навіть створили спільноту у Facebook, де діляться фото та відео проблемної дороги. На скарги мешканців уже відреагували обласні чиновники – у Львівській ОДА пообіцяли відновити ремонт 4 км цієї дороги уже з наступного тижня. Однак коли дорогу відремонтують повністю наразі невідомо.

Ґрунтова дорога загального користування Бориня–Боберка має загальну протяжність 26 км і проходить вздовж чотирьох гірських сіл: Нижня Яблунька, Яблунька, Шандрович і Боберка біля кордону з Польщею. У цих селах проживає близько 8 тисяч мешканців. Торік компанія «Онур» проклала асфальт на 4,2 км цієї дороги, однак взимку роботи припинили.

Як розповів ZAXID.NET місцевий житель села Боберка Андрій Гливчак, навесні стан дороги в рази погіршився – нею фактично стало неможливо проїхати.

«Техніку пригнали кілька тижнів тому, вона постояла кілька днів і її забрали. Сказали, що погодні умови не дозволяють робити ремонт. Але торік вони розкопали 5 км дороги, і зараз там утворилось болото. Так і загалом там вся дорога аж до кордону в жахливому стані. Ця дорога взагалі ніколи не ремонтувалась і навіть не посипалась щебенем. Цієї зими, коли чистили дорогу від снігу, посипали дорогу сіллю. І ця сіль пороз’їдала ґрунт і дорога взагалі зруйнувалась», – розповів Андрій Гливчак


 

comments powered by HyperComments