У Садового вирішили у Львові вакцинувати проти COVID-19 працівників освіти і громадського транспорту

П'ятниця, 9 квітня 2021, 15:02
Відповідне рішення прийняли на засіданні міського штабу із протидії коронавірусу і це рішення явно суперечить «Дорожній карті з проведення вакцинації від COVID-19»
У Садового вирішили у Львові вакцинувати проти COVID-19 працівників освіти і громадського транспорту

На засіданні Львівського міського штабу із протидії коронавірусу, яке відбулося 9 квітня 2021 року, було прийняте рішення, що із наступного понеділка у Львові від COVID-19 почнуть вакцинувати працівників освіти, громадського транспорту та підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Станом на сьогодні у Львові вже провакциновано 11239 осіб. Це ті люди, які підпадають під перші два етапи вакцинації: медики, соціальні працівники, тощо.

Відтак на сьогоднішньому штабі з протидії коронавірусу ми прийняли рішення, що з понеділка бригади приступають до вакцинації працівників тих сфер, що забезпечують життєдіяльність міста. Мова про освітян (перш за все, це стосується вихователів садочків та вчителів початкових класів), водіїв громадського транспорту, працівників водоканалу, теплоенерго, тощо. Окрім того, ми розпочнемо підготовку списків працівників сфер послуг для проведення їх вакцинації.

Сьогодні будемо мати ще кілька онлайн-зустрічей з ринками, закладами громадського харчування, де власне це питання проговоримо. Ми хочемо також активно приступити до вакцинації цих сфер, адже їх люди активно комунікують з громадськістю», – розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Зазначимо, що відповідно до водії громадського транспорту, працівники водоканалу та теплоенерго, відповідно до матеріалів офіційного порталу про вакцинацію проти COVID-19 в Україні не входять до визначених приоритетних груп. Отож, рішення явно суперечить планам вакцинації, прийнятим на державному рівні. Годі уже говорити, що місцеві чиновники вслід за київськими в черговий раз «забули» про людей із важкими патологіями, наприклад про тих пацієнтів, які перебувають на гемодіалізі чи онкохворих.

comments powered by HyperComments