У Львові планують збільшити кількість пунктів базування бригад екстреної медичної допомоги

Середа, 7 квітня 2021, 11:04
Наразі у місті працює 5 пунктів базування екстреної медичної допомоги, планують відкрити іще п’ять
У Львові планують збільшити кількість пунктів базування бригад екстреної медичної допомоги

У Львові планують створити іще п’ять додаткових пунктів базування екстреної медичної допомоги на територіях, де є проблема із вчасним доїздом бригад – Центр екстреної медичної допомоги уже подав на погодження в Управління майном спільної власності Львівської обласної ради оновлену структуру медичного закладу. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

За словами керівника Центру екстреної медичної допомоги Андрія Васька, зона доступності станції екстреної медичної допомоги (ЕМД) «Львів» охоплює територію міста Львова та кількох навколишніх сіл. В цій зоні проживає біля 1 мільйона населення. На чергування на цій території щодоби заступає 36 – 40 бригад ЕМД, які щоденно виконують біля 700 виїздів на виклики, із них біля 50% припадає на станцію «Львів».

«На сьогодні є п’ять пунктів базування бригад у місті Львові. Підстанція № 1 на вулиці Київська, підстанція № 2 (вул. Пилипа Орлика), підстанція № 3 (проспект Червоної Калини), підстанція № 4 (вул. Медової Печери) і підстанція № 5 (вул. Біберовича, Рясне).

Центром проведено аналітику (картування) усіх виконаних викликів по м. Львову за період 6 місяців. Основна маса виконаних викликів знаходиться в таких районах міста:

- Сектор обмежений вулицями Чорновола – Б. Хмельницького – Мазепи - виїзд з підстанції № 2;

- Сектор Сихів – виїзд з підстанції № 3;

- Сектор Пасічна – Винники – Личаківська – виїзд з підстанції № 4

- Сектор Рясне – підстанція № 5;

Сектор Левандівка – Боднарівка – багатоповерхові забудови Франківський та Галицький райони м. Львова – підстанція № 1», – зазначив Андрій Васько. Він додав, що в силу певних обставин швидка не завжди може вчасно доїхати до пацієнта. Збільшення пунктів базування бригад  частково сприятиме вирішенню цього питання.

«Не є секретом, що наші бригади часто не виконують норматив по вчасному доїзду. На сьогодні це 10 хвилин на виклик категорії «критичний» та 20 хвилин на категорію «екстрений». Найкритичнішою є ситуація по місту Львову. Ми повинні визнати, що від 60 до 70% викликів виконуються з перевищенням зазначених вище нормативів. Є складові цієї ситуації, які від нас не залежать – пандемія COVID-19, корки на дорогах, вузькі дороги, водії, що не пропускають спецтранспорт. А є питання, на які ми, як Центр можемо і будемо впливати. Одне з найважливіших – правильна географічна дислокація тимчасових і постійних пунктів базування бригад. Попередньо, ми вже провели переговори та підготовчі роботи на потенційних об’єктах оренди», – зазначив Андрій Васько.

Нові пункти базування планують розмістити у наступних локаціях – підстанція № 6 на території Львівської обласної психіатричної лікарні на вулиці Кульпарківській; пункт базування в районі Левандівки на базі поліклініки; пункт базування в районі автовокзалу на вулиці Стрийській; пункт базування в районі проспекту Чорновола – вулиці Хімічної (на базі поліклініки) та пункт базування Винники на базі Львівського обласного госпіталя ветеранів воєн та репресованих імені Юрія Липи.

comments powered by HyperComments