На Львівщині ліжка для пацієнтів зі COVID-19 створюють іще у трьох лікарнях Львівщини

Вівторок, 6 квітня 2021, 12:31
«Ковідних» пацієнтів приймуть Львівський обласний кардіологічний центр, а також Золочівська та Сколівська центральні районні лікарні
На Львівщині ліжка для пацієнтів зі COVID-19 створюють іще у трьох лікарнях Львівщини

На Львівщині створюють нові ліжкомісця для лікування пацієнтів, хворих на COVID-19. Про це сьогодні під час брифінгу щодо епідемічної ситуації на Львівщині розповів директор Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис, пише прес-служба Львівської ОДА.

За словами Ореста Чемериса, найбільш завантажена «ковідними» пацієнтами є Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова – тут на стаціонарному лікуванні перебуває 520 пацієнтів, які хворі на COVID-19. Серед районних лікарень найбільш завантажена Новояворівська районна лікарня № 1 імені Юрія Липи – тут на стаціонарному лікуванні перебуває 204 особи.

«Останніми днями ми бачимо високий рівень виявленості захворювання. Щодня до лабораторного центру на дослідження надходить близько 2000 зразків.

Щодо ліжкової мережі, то 30 березня Департаментом охорони здоров’я скеровано до МОЗ України звернення щодо включення ще трьох закладів охорони здоров’я  Львівщини до переліку закладів, залучених у боротьбі з COVID-19.

Зокрема, вже внесено до переліку  Львівський обласний кардіологічний центр, де на базі одного з корпусів після контрактування з НСЗУ розпочне роботу «ковідне» відділення, розраховане на 100 пацієнтів. Вже внесено в перелік Золочівську центральну районну лікарню, де передбачено 80 ліжокомісць. Також очікуємо сьогодні на внесення до переліку Сколівської центральної  лікарні, де передбачено також 80 ліжкомісць. Станом на сьогодні наша ліжкова мережа включає 4605 ліжок. З включенням Сколівської лікарні ця цифра збільшиться майже до 4700», – розповів на брифінгу Орест Чемерис.

За словами Чемериса, із цих ліжок 4200 забезпечені киснем для респіраторної підтримки пацієнтів із COVID-19.

comments powered by HyperComments