Львівські лікарі врятували чоловіка, який отримав політравму через вибух боєприпаса

Вівторок, 6 квітня 2021, 10:29
Пацієнта, який травмувався під час вибуху, протягом 5 годин оперували хірурги Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова
Львівські лікарі врятували чоловіка, який отримав політравму через вибух боєприпаса

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова врятували життя чоловіку, який травмувався через вибух боєприпасу. Надскладну операцію пацієнту із політравмою проводили одночасно 10 хірургів, вона тривала протягом 5 годин. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«У суботу до нас поступив пацієнт з важкою мінно-вибуховою політравмою – відривом лівої кисті, прониканням сторонніх тіл в черевну порожнину, множинними пошкодженнями печінки, тонкої і товстої кишки, внутрішньою черевною кровотечею, пошкодженням грудної клітки без проникання, пошкодженням стегна сторонніми тілами, осколковим пораненням обличчя та пошкодженням лівого око.

До операційної зали в невідкладному режимі для швидких мультидисциплінарних рішень зійшлися хірурги одразу кількох відділень – хірургії, щелепно-лицевої хірургії та офтальмології.

Спершу медики взялися за живіт, аби негайно зупинити кровотечу. Лише після цього продовжили роботу з органами черевної порожнини для ушивання кишок та виймання сторонніх тіл із печінки. Тоді в роботу паралельно включилися ще дві бригади – для реплантації кисті, а також – щелепно-лицеві хірурги видаляли сторонні тіла та ліквідовували завдані ушкодження обличчя.

Все відбувалося з блискавичною швидкістю. І коли завершено реплантацію кисті та проопероване травмоване лице, за свою зону відповідальності взялися офтальмологи. Операція тривала 5 годин і пройшла успішно. Життя пацієнту врятовано, а руку – збережено», – повідомили у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

comments powered by HyperComments