«Губернатор» Львівщини Максим Козицький отримав від художника в подарунок картину, намальовану під час Шевченківського вечора

Четвер, 18 березня 2021, 08:26
Картину «Весна» створив відомий львівський художник Володимир Олещук
«Губернатор» Львівщини Максим Козицький отримав від художника в подарунок картину, намальовану під час Шевченківського вечора

Голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький отримав у подарунок картину «Весна», яку написав львівський митець Володимир Олещук під час творчого вечора, присвяченого Дню народженню Тараса Шевченка. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«Для створення картини я черпав натхнення від подій, які відбувались на сцені, та виступів творчих людей. Відтак, через сприйняття звуку, емоцій, шуму, форми, кольору, вдалось створити цю картину. У ній ви не знайдете ілюстративності, жодних образів, натяків. Мені сподобався формат вечора і ціль – показати Шевченка як багатогранну особистість. Шевченко не лише був геніальним художником та поетом, – це богемна людина, великий життєлюб. Під час вечора читали його листи, розповідали цікаві історії про цю постать, і у результаті “народився” цей твір», – розповідає художник.

Володимир Олещук каже, щоб зрозуміти намальоване, роботи необхідно сприймати на емоційному рівні, розглядати окремими фрагментами.

Очільник області подякував художнику за мистецький подарунок і побажав надалі творчих успіхів.

«Дивлячись на цю картину, згадую слова Шевченка «Думи мої, думи мої». Перетинання думок, шляхів – це асоціації, які спадають на думку. Кожен може сам для себе визначити смислове значення цієї роботи, виокремити найяскравіші моменти, пофантазувати і, таким чином, розповісти по-своєму про картину. Бажаю вам нових ідей і вдячних поціновувачів вашої творчості», – наголосив Максим Козицький.

Зазначимо, львівський художник Володимир Олещук більше відомий як майстер іконопису. Народився 1972 року в Тернополі. Мистецьку освіту здобув у Коледжі ім. Івана Труша та Львівській академії мистецтв. Член Української спілки іконописців.

comments powered by HyperComments