У Садового планують підвищити вартість проїзду в громадському транспорті Львова до 10 гривень

Середа, 17 березня 2021, 18:05
Управління транспорту вже підготувало проект рішення міськвиконкому та регуляторний акт щодо коригування тарифу на проїзд у громадському транспорті
У Садового планують підвищити вартість проїзду в громадському транспорті Львова до 10 гривень

У Львові до 10 гривень зросте вартість проїзду в автобусах. В електротранспорті будуть діяти кілька тарифів – 10 грн., якщо квиток придбано у водія, 9 грн. – якщо квиток придбали у кіосках і 8 грн. 50 коп. при його купівлі через електронні сервіси. Такі тарифи пропонуються мерією попри те, що на думку перевізників економічно обгрунтований тариф має становити 14 гривень. Про це повідомив начальник Управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів, пише прес-служба Львівської міськради.

«Минулої п’ятниці відбулися публічні обговорення пропозицій перевізників щодо коригування тарифу на проїзд у громадському транспорті. Ми заслухали перевізників і мешканців, які долучилися до обговорення через Zoom. На основі почутої думки громади і позиції приватних перевізників намагалися знайти компромісне рішення. Отож, пропонуємо 10 грн на проїзд у автобусах, а в електротранспорті 10 грн, якщо купити квиток у водія, 9 грн при купівлі квитка в кіоску, та 8 грн. 50 коп. при купівлі квитка через електронні сервіси — QR-коди Приват24, SMS, Bluetooth, або термінали самообслуговування IBOX та EasyPay.

Відповідно ми підготували проект рішення виконавчого комітету і регуляторний акт на коригування тарифу на проїзд в громадському транспорті. Ці рішення вже розміщені на сайті міської ради. Впродовж 30 днів люди зможуть їх аналізувати і давати свої пропозиції.

Після висновку публічних консультацій, рішення буде скероване в Антимонопольний комітет для того, щоб він дав свої висновки. І лише коли будемо мати висновки Антимонопольного комітету, зможемо цей проект рішення виносити на розгляд виконавчого комітету. Відповідно, зміна тарифу може відбутися не швидше як через місяць», – розповів Орест Олеськів, начальник управління транспорту ЛМР.

comments powered by HyperComments