Друга черга Львівського обласного перинатального центру готова на 98%

Середа, 17 березня 2021, 17:32
Питання цього стратегічного для регіону закладу охорони здоров’я сьогодні обговорювали на нараді керівники Львівської облдержадміністрації і обласної ради
Друга черга Львівського обласного перинатального центру готова на 98%

Будівельна готовність другої черги Львівського обласного перинатального центру – 98%. Про це йшлося під час наради, яку проводили заступники голови Львівської ОДА Юрій Бучко та Іван Собко, в.о. голови Львівської облради Юрій Холод та керівництво лікувального закладу та представники компанії-підрядника.

Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко доручив підряднику в стислі терміни завершити  технічно-оздоблювальні роботи, підключити ліфти, вмонтувати та спільно з медичними фахівцями протестувати обладнання. 

«Це важливий стратегічний об’єкт для регіону, покликаний зберегти життя і здоров’я дітей та породіль. На сьогодні корпус готовий на 98%.  Відтак, необхідно завершити усі роботи у стислі терміни та здати корпус в експлуатацію найближчим часом», – зазначив Іван Собко.

Інший заступник голови ОДА Юрій Бучко дав доручення Управлінню капітального будівництва оперативно  підготувати документи та завантажити акт готовності об'єкта до експлуатації  у Єдиний портал державних послуг  «Дія» для розгляду Державною архітектурною будівельною інспекцією та видачі сертифікату про готовність корпусу до експлуатації.

Зазначимо, що реконструкцію другої черги Львівського обласного перинатального центру розпочали у 2018 році. Загальна кошторисна вартість реконструкції центру – понад 336 млн. грн.

«Новий корпус передбачає відкриття відділення патології вагітності, на сьогодні є одне відділення у А3 корпусі, але там обмежена кількість ліжок. Після відкриття переїдемо на більшу площу, де буде можливість комфортного перебування пацієнта в одномісних та двомісних палатах.

Також відкриємо оперативну гінекологію для жінок, які мають проблеми з порушення репродуктивного здоров’я, з доброякісними захворюваннями матки та додатків. Пацієнти зможуть вирішувати ці питання комплексно у центрі, зараз такої можливості немає.

Третє приміщення – це спеціалізоване консультативно-діагностичне відділення з жіночою консультацією. Пацієнти матимуть можливість планувати вагітність, вирішувати проблеми чи порушення репродуктивного здоров’я, ставати на облік,  завершувати вагітність і народжувати здорових дітей. Тобто це забезпечить повний комплекс надання медичної допомоги у межах перинатального центру»,   – зазначила директор закладу Марія Малачинська.

За підсумками наради, виконавцям робіт надали конкретні дедлайни щодо усунення проблемних моментів та завершення усіх робіт на об’єкті.

«Львівський обласний перинатальний центр - це медустанова європейського зразка. Позиція і обласної ради, і облдержадміністрації єдина – об’єкт має запрацювати якнайшвидше.  Виконання  доручень,  наданих підрядній організації, особисто з колегами триматимемо на контролі», – наголосив Юрій Холод.

Нагадаємо, обласний перинатальний центр є одним з основних медичних закладів охорони здоров’я матері та дитини у Львівській області. Зокрема, тут надають кваліфіковану медичної допомоги жінкам із загрозою переривання вагітності та передчасними пологами.

Зазначимо, у лютому в центрі  народилося 366 дітей – 179 дівчаток та 187 хлопчиків.

 

comments powered by HyperComments