У Львові руйнується будівля НДІ «Еротрон»

Вівторок, 16 березня 2021, 09:02
Будівля державного науково-дослідного інституту знаходиться на вулиці Антоновича, 90, він виготовляв високотехнологічну, наукомістку продукцію
У Львові руйнується будівля НДІ «Еротрон»

У місті Львові на вулиці Антоновича, 90 знаходиться будівля Українського державного науково-дослідного інституту «Еротрон», яка потроху руйнується і загрожує життю та здоров’ю перехожих. Про це у фейсбук-спільноті «Варта 1» повідомив дописувач Остап Малашняк.

«Антоновича, 90. Будьте обережні проходячи повз. Будівля розвалюється, скло летить на тротуар і голову перехожих.

На гарячу лінію написав.

Пост для тих хто там може йти по тротуарі поруч. Обережно», – пише пан Остап.

Зазначимо, що на сайті Фонду Державного майна України є повідомлення про приватизацію єдиного майнового комплексу підприємства «Науково-дослідний інститут приймальних електронно-променевих трубок «Еротрон», який знаходиться у Львові на вулиці Антоновича, 90. Рішення про приватизацію прийняте на основі наказу ФДМ України № 111 від 23 січня 2020 року.

До 17 лютого 2020 року підприємство «Еротрон» знаходилося у власності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, потім було передано ФДМ України на приватизацію. Податковий борг підприємства 1 мільйон 321 тисяча 026 гривень 93 копійки, борг по заробітній платі – 371 тисяча 452 гривні 89 копійок.

Підприємство «Еротрон» засноване у 1956 році, до 1990-х років було складовою львіського ВО «Кінескоп». До 2015 року «Еротрон» входив у перелік підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки праці. НДІ «Еротрон» малими серіями виготовляло електронно-променеві трубки для засобів відображення інформації у літаках, вертольотах, радіолокаційних та космічних станціях та оперативно-командних пунктах, а також проекційні електронно-променеві трубки із монокристалічними екранами для виведення інформації на лобове скло літака. Як бачимо, зараз наукомістке підприємство повністю зруйноване.

Фото - Остап Малашняк

comments powered by HyperComments