У Козицького запропонують Садовому перелік земельних ділянок для будівництва сміттєзвалища для Львова

Четвер, 11 березня 2021, 14:03
Про це стало відомо під час онлайн-наради, яку «губернатор» Львівщини провів із представниками Львівської міської ради та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів
У Козицького запропонують Садовому перелік земельних ділянок для будівництва сміттєзвалища для Львова

У Львівській обласній адміністрації запропонують міській владі Львова перелік ділянок для будівництва полігону твердих побутових відходів, тобто сміттєзвалища. Про це йшлося на онлайн-нараді, яку провів голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький із керівництвом Львівської міської ради та представниками Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«Губернатор» Львівщини Максим Козицький наголосив, ОДА готова співпрацювати з владою міста для реалізації такого важливого проекту, як будівництво полігону ТПВ.

«Ми зі свого боку готові працювати спільно з містом для того, щоб вирішити проблему, яка  стосується не лише Львова, але й області загалом.

Зараз розглянули п’ять земельних ділянок,  площею від 20 до 100 гектарів, які можемо надати міській владі. Після визначення конкретної ділянки, місто має звернутись з листом у районну адміністрацію, у підпорядкуванні якої буде обрана земельна ділянка, для дозволу на виготовлення детального плану території, опісля розробляється детальний план, проводяться громадські слухання і ми виділяємо ділянку або в оренду, або в постійне користування», – підкреслив Максим Козицький.

На нараді представники Львівських ОДА та міськради домовилися про те, що упродовж тижня Львівська облдержадміністрації напрацює і надасть міській владі дорожню карту відведення земельної ділянки, яка відповідатиме державним будівельним нормам та санітарним правилам,  а також буде максимально віддалені від населених пунктів.

Зазначимо, що до 2016 року Львів користувався полігоном ТПВ (сміттєзвалищем) біля села Грибовичі біля Львова. Після того, як тут сталася пожежа, на якій загинули люди, вивіз сміття у Грибовичі припинили, виникла т.зв. «сміттєва криза», у якій міський голова Львова Андрій Садовий звинуватив чинного тоді Президента України Петра Порошенка. Було вирішено збудувати у Львові на території очисних споруд ЛКП «Львівводоканал» на вулиці Пластовій,  13 сміттєпереробний завод за кошти чергового іноземного кредиту. Мешканці мікрорайонів «Знесіння» та «Кривчиці» виступають проти будівництва сміттєпереробного заводу. Йдуть судові процеси із цього приводу.

comments powered by HyperComments