У Львові починають реконструювати тролейбусну лінію по вулиці Кульпарківській

Четвер, 11 березня 2021, 10:03
Замовником реконструкції виступає ЛКП «Львівелектротранс», реконструкція фінансується за кошти кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку
У Львові починають реконструювати тролейбусну лінію по вулиці Кульпарківській

У Львові сьогодні, 11 березня 2021 року починаються роботи із втілення проекту «Реконструкція тролейбусної лінії на вул. Кульпарківській (від вул. Городоцької до вул. Наукової) у м. Львові», який повністю фінансується за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Про це повідомила речниця ЛКП «Львівектротранс» Ольга Мельник.

Роботи із реконструкції контактної мережі триватимуть протягом 6 місяців, тобто завершення планується до вересня 2021 року. Замовником робіт є ЛКП «Львівелектротранс», тут обіцяють – реконструкція контактної мережі не заваджатиме руху транспорту, більше того, тролейбуси і далі курсуватимуть по вулиці Кульпарківській.

Як розповіла очільниця Групи реалізації проєктів міжнародних фінансових організацій ЛКП «Львівелектротранс» Ірини Іванишин, 30 грудня 2020 року відбулося підписання контракту з переможцем тендеру – об'єднанням компаній ТОВ «Вальво» (Львів, Україна), ТОВ «Магістраль Інжиніринг» (Львів, Україна), ТОВ «Еле-Комп» (Польща), ТОВ «Електротехніка» (Чеська Республіка), на реконструкцію тролейбусної лінії на вул. Кульпарківській (від вул. Городоцької до вул. Наукової) у м. Львові. Упродовж січня-лютого 2021 року сторони виконували умови контракту, необхідні для початку робіт, а саме підрядник надав банківські гарантії на авансовий платіж та виконання контракту, оформив договори страхування, ЛКП «Львівелектротранс» здійснило авансовий платіж та отримало дозвіл ДАБІ на початок робіт, відповідно після виконання цих умов, технічний нагляд (компанія «Egis International») видав повідомлення про початок робіт 11.02.2021 року.

«Ці роботи у повному обсязі фінансуються за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. І це вже третій компонент, що реалізовується в рамках проєкту «Модернізація громадського тролейбусного транспорту м. Львова», – розповіла Ірина Іванишин.

За словами головного інженера ЛКП «Львівелектротранс» Володимира Коваліва, на першому етапі реконструкції буде проведено влаштування фундаментів для нових опор контактної мережі із облаштування кабельних вводів для кабелів мережі освітлення.  Далі відбудеться перевлаштування кабельних ліній напругою 600 Вольт та встановлення нових опор контактної мережі, на які перенесуть існуючі інженерні мережі.

«Передбачена проектом також реконструкція контактної мережі. Зокрема, заміна контактного проводу, ізоляції, арматури, елементів підвіски, спеціальних деталей тощо. Водночас проводитиметься заміна фідерних ліній, демонтаж існуючих опор та елементів контактної мережі та впорядкування благоустрою території», – розповів Володимир Ковалів.

Зауважимо, що в процесі реалізації проекту буде побудована нова ділянка контактної мережі тролейбусів – від вулиці Городоцької до вулиці Героїв УПА.

comments powered by HyperComments