У Львові відбувся фестиваль «Прощання із колядою»

Понеділок, 15 лютого 2021, 17:12
Фестиваль завершився учора, 14 лютого у театрі імені Марії Заньковецької у Львові
У Львові відбувся фестиваль «Прощання із колядою»

У неділю 14 лютого 2021 року завершився XXІV фестиваль «Прощання з колядою». Він проходив у Національному академічному українському драматичному театрі імені М. Заньковецької у Львові, повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Іван Собко нагородив подяками за щорічну працю в організації фестивалю «Прощання із колядою» Дмитру Петровичу Вознюку та Львівському ставропігійному братству св. ап. Андрія Первозваного.

«Дуже тішить те, що таке дійство сьогодні має змогу відбутися. Бо рік, що минув, був непростим. І, знаєте, цьогорічна коляда особлива і дуже цінна. Вона звучить сакрально і дуже щиро. Знаю, що ваш фестиваль – це добра і давня традиція , яка вже багато років поспіль шириться всією Україною та приймає колективи з інших країн. Велика подяка вам усім, подяка Блаженнішому Макарію за те, бережете цю добру традицію! Дякуємо за коляду і розколяду!», – сказав Іван Собко.

Усі творчі колективи нагородили дипломами департаменту з питань культури,національностей та релігій.

Фестиваль відбувається за сприяння Львівської єпархії Православної церкви України. Серед учасників цьогорічного фестивалю – Львівський муніципальний хор «Гомін», Театральний Центр «Слово і Голос», Вокальний ансамбль «Рута» Львівської дитячої школи мистецтв № 11, Квартет бандуристок «Львів’янки» Львівської національної філармонії ім. М. Скорика, Хор «Оранта» Успенського кафедрального храму Львівської єпархії ПЦУ, Дівочий Хор «Грація» КЗ ЛОР «Львівського державного коледжу культури і мистецтва», Хор «Осоння» храму Різдва Богородиці Львівської єпархії ПЦУ с. Солонка, Хор «Ставрос» Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного.

Фестиваль заснований у 1997 р з ініціативи Патріарха Димитрія, як перше «прощання з колядою». Даний захід запозичили інші інституції міста,області та вся Україна. За ці роки Братство об'єднало десятки колективів з України, Польщі та Румунії. Захід 24 роки організовується силами Львівського ставропігійного Братства св. ап. Андрія Первозваного під патронатом Львівської єпархії Української автокефальної православної церкви (УАПЦ), а тепер ПЦУ. Хор Братства відвідав Константинополь і співав у 2019 році Св Літурнґгвю із Патріархом Варфоломієм, а також українську громаду Німеччини, Литви, Польщі, Румунії.

comments powered by HyperComments